#6 Top 3 wijnen Februari

Top 3 wijnen Februari. In deze nieuwe serie bespreken wij elke maand een top 3 wijnen. Waarom een top 3 en niet een top 5 of top 10? Mensen die mij al wat beter kennen weten dat ik jarenlang aan karten heb gedaan op hoog niveau. Het enigste wat hier telt is de 1ste plaats wat daarna komt is podium en dat is dus 2de en de 3de. Zo vinden wij dit een leuk concept om elke maand de top 3 wijnen te bespreken.

Voor de maand Februari hebben wij dan ook persoonlijk onze 3 beste wijnen uitgekozen. Deze top 3 wijnen voor Februari wordt samengesteld door Jordy en alleen het assortiment van Verboon Wines wordt gebruikt. Gelukkig hanteren wij een ruim assortiment & zullen de ranglijsten er altijd anders uit zien.

Hoe wordt deze top 3 bepaald? Waar wordt naar gekeken? Om het podium te halen wordt er gekeken naar het volgende:

  • Welke wijn past het best met de tempraturen van buiten.
  • Er wordt altijd prijs – kwaliteit gemeten.
  • Welke wijn – spijs is hier lekker bij? Past deze wijn – spijs ook lekker bij deze maand.

Wij hebben inderdaad 3x gekozen voor een rode wijn. Dit omdat de tempraturen buiten nu nog ideaal zijn voor heerlijk glas rode wijn.

Oké genoeg uitleg. Tijd voor de top 3 wijnen in Februari!

  1. Aires Andinos Merlot. Deze fantastische Merlot heeft de bronzen prijs gekregen voor de maand Februari. Deze heerlijke wijn uit Argentinië komt uit de bekendste streek van Argentinië namelijk de Mendoza! Met een alcoholpercentage van 13% & tonen van zachte en soepele tannines. Is Aires Andinos Merlot heerlijk bij bijvoorbeeld: Saus gerechten, Rijstgerechten. Of bij het avondeten goed te combineren met: Rundvlees, Kalfsvlees of Lam.

Aires Andinos Merlot

  1. Ricardo Dumas Roble Tempranillo, een wijn die steeds meer wordt ontdekt en waar iedereen razend enthousiast over is. Inderdaad we hebben het over de Ricardo Dumas Roble. Deze topper uit Spanje (Ribera del Duero) Was laats zelfs opgemerkt door de Telegraaf! Ook hebben wij dit wijnhuis al flink onder de loep genomen in onze 2de blog (De serie Ricardo Dumas). We vaten deze topper kort samen voor een mooie 2de plek in onze top 3 wijnen uit Februari! Ricardo Dumas Roble heeft 5 maanden houtrijping gehad en is daardoor een stevige rode wijn met tonen van bessen & subtiel hout. In de Ribera del Duero is Tempranillo met houtrijping de absolute klassieker. Ricardo Dumas Roble is goed te combineren met: Hert, Wild, Lam of ook Rundvlees zoals Aires Andinos Merlot ook al goed mee was te combineren.

Ricardo Dumas Roble Tempranillo

 

  1. Onze wijn van de maand, hoe kon het ook anders. De beste wijn in Februari is in onze ogen de: Momento Aradon uit de Rioja! Niet voor niets onze wijn van de maand. Deze fantastische Rioja is deze week nog beoordeeld met een 9,1 & dat door niet zomaar iemand. Hij is met die hoge cijfer beoordeeld door Tim Atkin. Ook staat Momento Aradon in de top 100 Rioja wijnen! Een fantastische wijn en een terechte winnaar voor onze top 3 wijnen uit Februari. Deze wijn is goed te combineren met bijvoorbeeld: Lamsvlees, Gevolgde of bij een klassieke tapas typisch Spaans! Mooie van alles is dat die de gehele maand Februari nog in de aanbieding is!

Aradon Momento Tempranillo WVDM

Bedankt voor het lezen van deze blog!

Op naar het volgende lijstje!

 

Zoeken