#15 Antoxo

Antoxo, een fantastisch wijnhuis gelegen in Spanje (Galicia). In tegenstelling tot vele andere wijnregio’s in Spanje is het klimaat in Galicia nat en koel. De zuidelijkste vier inhammen aan de westkust, net boven de Portugal, zijn in de wijnwereld beter bekend als de Rías Baixas (Lage Rivieren). Hier is Antoxo gevestigd.

Van Antoxo hebben wij maar liefst 3 toppers in huis namelijk:

  • Antoxo Mencia, hier worden maar 50.000 flessen van geproduceerd!

Antoxo Mencía

  • Antoxo Godello, hier worden ook maar 50.000 flessen van geproduceerd!

Antoxo Godello

  • Antoxo Albarino, hier worden er meer van geproduceerd namelijk 120.000.

Antoxo Albarino

Over de Antoxo Albarino hebben wij een fantasische YouTube video gemaakt waar wij dieper op de wijn in gaan. Dat dit een bijzondere wijn is staat vast maar wat maakt deze Albarino nou zo bijzonder? Bekijk de video hieronder!

Bedankt voor het lezen van deze blog, vergeet niet te abonneren op ons YouTube kanaal: @verboonwines.

Proost!

Zoeken