#18 Goede wijn en spijs combinaties

Goede wijn en spijs combinaties: ‘Rode Wijn”

Ik wil u meenemen door een lijst met lekkere gerechten en daarbij behorende Spaanse rode wijnen.

Om mee te beginnen start ik graag met de algemene zin van Biefstuk. Iedereen houdt wel van een lekker stuk vlees en dan kom je al snel uit op een goed stuk biefstuk. De wel bekende vuistregel is bij rood vlees drinkt u rode wijn. Zo ook dus bij biefstuk. Biefstuk zorgt voor een stroeve smaak waardoor de rode wijn het goed kan verzachten. Op de website verkopen wij deze ideale wijn voor bij biefstuk. Dat is Aradon Tempranillo.

Aradon Tempranillo heeft kenmerken zoals: Vol, donker fruit maar wel vriendelijk. Ideale wijn combinatie met biefstuk.

Aradon Tempranillo

Als 2e wil ik het graag hebben over de lamsspiesjes.

Lams wordt veel geserveerd in de Spaanse keuken. Je kan ze dus veel terugzien bij bijvoorbeeld tapas restaurants. Om het Spaanse erin te houden hebben wij een super lekkere wijn die perfect past bij lamsspiesjes. Dit is namelijk de Ribera Dumas Roble.

De Ribera del Duero is een van de jongste gekwalificeerde wijnregio’s uit Spanje. Het is een stevige rode wijn met tinten van bessen en subtiel hout. Een ideale wijn en spijs combinatie.

Ricardo Dumas Roble Tempranillo

 

Als laatste wil ik het graag hebben over een lekkere dikke entrecote. Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Dit is ook weer een rood stuk vlees. En zoals ik al eerder had beschreven is de vuistregel bij rood vlees hoort rode wijn. De wijn die hierbij past is bijvoorbeeld de Silencio monastrell wijn. Dankzij een warm klimaat kan de Monastrell druif in Zuid-Spanje volle wijnen maken met veel rijp fruit. Deze Silencio is in het rijtje opvallend fris en relatief licht in de alcohol. Het sluit goed aan op de Entrecote en is daarmee de perfecte wijn en spijs combinatie.

Silencio Monastrell

Geniet van deze heerlijke wijn en spijs combinaties!

Zoeken