#19 Beringer Rhine House Chardonnay & Zensa Primitivo

Onze wijnen van de maand November!

De Beringer Rhine House Chardonnay 2018 & Zensa Primitivo zijn onze wijnen van de maand November, met het oog op de feestdagen hebben wij gekozen voor een luxe witte & rode wijn. Beide splinternieuw in ons assortiment. Geniet van onze acties en hierbij wat meer inhoud over deze mooie wijnen!

De Beringer Rhine Chardonnay
Beringer Estate werd in 1876 opgericht door de gebroeders Frederick en Jacob Beringer. Zij emigreerden in de 19e eeuw vanuit Duitsland naar de Verenigde Staten en stichtten daar in Californië het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer.

De Beringer Vineyards zijn de oudste wijngaarden van heel Napa Valley en zijn sindsdien altijd zo in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee: de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. Vandaag de dag staan de wijnen van Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van het gezaghebbende wijnblad Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf waar ook ter wereld.

Dit is de perfecte combinatie van peer, appel en rijpe steenvruchtaroma’s met een vleugje geroosterde eik en een klassiek rond mondgevoel met aanhoudende afdronk.

Deze Chardonnay is erg lekker met bijvoorbeeld gegrilde kip en vis, maar ook bij een rijke risotto.

 

En dan de Zensa Primitivo
ZENSA wordt uitgesproken als Senza, de Italiaanse definitie van “zonder doen” geen chemicaliën, geen pesticiden. Alleen al het goede wat moeder natuur te bieden heeft. Een serie heerlijke wijnen gemaakt van uitsluitend biologisch geteelde druiven.  De Primitivo druiven gedijen op volledig organische wijngaarden in de Salento regio in het zuiden van Puglia.

De wijnstokken zijn aangeplant volgens het Guyot training system, Dit systeem komt uit Frankrijk en heeft in de 19de eeuw Italië bereikt. Een eeuwenoud systeem waarbij de wijnstokken en de vegetatie worden ondersteund door lange stokken met kabels. Dit systeem maakt het snoeien gemakkelijker en doordat de vegetatie en de trossen verder van de bodem groeien (naar boven) haalt dit de suikerconcentratie naar beneden, omdat de wortels langer nodig hebben om warmte af te geven. De aciditeit (zuurgraad) gaat hierdoor iets omhoog.

De stokken zijn 20 tot 35 jaar oud. Alle druiven worden rond eind augustus met de hand geplukt. 30% van de wijn rijpt 12 maanden op Amerikaans eiken.

Diep donkerrood van kleur met aroma’s van rijpe kersen, gedroogde bessen en geroosterde amandelen. Rond, zacht en elegant van structuur. De afdronk is lang, kruidig en vol fruit.

De Zensa heeft een intense robijnrode kleur, met een complex boeket die doet denken aan kersen, gedroogde bessen en geroosterde amandelen. In de mond is het vol, maar toch soepel en elegant met een zijdeachtige textuur. De afdronk is lang, kruidig en vol fruit. De Primitivo is een pittige druif en kan gemakkelijk heel wat wijn-spijs combinaties aan. Combineren met stevige Italiaanse gerechten met knoflook, tomaten en aubergine is uitstekend. Of een combinatie met versgeraspte gember pakt ook heel lekker uit.

 

Wij hebben ook een video gemaakt over deze 2 top wijnen.
Neem gerust een kijkje!

 

 

 

 

 

 

Zoeken