#22 Thelema

Thelema wijnhuis kort uitgelegd

De van oorsprong oude fruitboerderij werd in 1983 gekocht door de familie McLean en omgebouwd tot een wijnbedrijf. Het Wijngoed ligt bijna op de top van de Helshoogte, een smalle pas tussen Stellenbosch en Franschoek. Door de hoge ligging, tussen de 380 en 530 meter, zijn de wijngaarden de koelste van Stellenbosch en met de rijke rode bodems ideaal voor de productie van wijndruiven van topkwaliteit. Thelema heeft zich ook sterk verankerd als een van de leiders in Cabernet Sauvignon en hebben Stellenbosch Cabernet’s stevig op de wereldwijde wijnkaart geplaatst. Ze geloven dat de kwaliteit van de druiven de allerbelangrijkste factor is bij wijnproductie. Ze willen het product zo puur mogelijk laten om een ultieme uitdrukking van elke wijngaard te kunnen presenteren. Familie McLean en wijnmaker Gyles Webb streven naar het maken van wijnen van topkwaliteit. De wijnmaker combineert de Technieken en ervaringen van de ‘oude wereld’ en de ‘nieuwe wereld’.

Wij mogen met trots zeggen dat wij deze top wijnen in ons assortiment voeren. We hebben namelijk 7 verschillende wijnen van de Thelema waar ik het kort met jullie over wil hebben. Heeft u na het lezen hiervan zin gekregen in 1 van deze toppers? Onder elke wijn staat een link naar onze webshop.

De Thelema Mountain Red, Thelema Mountain Red is een blend van Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot, Petit Verdot, Shiraz. Hierdoor toont het uitnodigende aroma’s van sappig zwart fruit, moerbeien, pruimen en tonen van warme kruiden. Door 18 maanden rijping op vat is de smaak zacht en sappig met mooie ronde tannines en een lange, heerlijke afdronk.

Past bijzonder goed bij lichte en medium gekruide maaltijden als pizza en braai.

https://verboonwines.nl/product/thelema-mountain-red-western-cape/

De Thelema Merlot Stellenbosch
Voor de 100% Merlot van Thelema worden de druiven ontsteeld, met de hand gesorteerd, geplet en in roestvrijstalen tanks gepompt voor de alcoholische fermentatie. De wijn wordt hierna geperst en overgepompt naar houten vaten voor malolactische vergisting. Vervolgens rijpt de wijn 18 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 30% nieuw en de rest in oudere vaten.

De wijn toont helderrood fruit en hinten van kruiden in de neus, met geconcentreerde smaken in de mond en zachte, gepolijste tannines. Tonen van pure chocolade maken deze heerlijk uitgebalanceerde wijn compleet.

Past perfect bij risotto met champignon, rijke pasta’s en gegrild vlees.

https://verboonwines.nl/product/thelema-merlot-stellenbosch/

De Thelema Cabernet Sauvignon

Thelema Cabernet Sauvignon is complex en stijlvol met aroma’s van rijpe zwarte bes en donkere chocolade. Deze wijn is kurkdroog, maar vertoont een heerlijk zoet fruitkarakter in de mond, met een heerlijk lange afdronk. Na fermentatie in roestvrijstalen tanks, malolactische fermentatie in houten vaten. Rijpt de wijn 18 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 45% nieuw en de rest in oudere vaten.

Een perfecte begeleider van gegrild rundvlees, vooral met bernaisesaus en rucola.

Bekijk van deze top wijn ook de video hoe de Thelema Cabernet Sauvignon tot zijn recht komt.

https://www.youtube.com/watch?v=4ymzDHmmDlU

https://verboonwines.nl/product/thelema-cabernet-sauvignon-stellenbosch/

De Thelema Chardonnay
De Chardonnay van Thelema heeft een Mooie, lichte strogele kleur met een vleugje groen. Aroma’s van fruit, jam en geroosterd eiken. Zuivere smaak met eenmooie textuur en aanhoudende afdronk.

Een goede combinatie met rivierkreeft, gevogelte en varkensvlees met basilicum, boter of knoflooksaus.

https://verboonwines.nl/product/thelema-chardonnay-stellenbosch/

De Thelema Mountain White
Voorheen was de Thelema Mountain White een blend tussen Chardonnay & Viognier (2018). De Thelema Mountain White 2020 is anders, het is namelijk een blend van 90% Sauvignon & 10% Viognier. Dit maakt het een lichte wijn in uw glas, fris in de neus met tonen van: frisse citrus & bloemen .

De Thelema Mountain White is heerlijk in combinatie met: lichte vis gerechten & een pittig hapje.

https://verboonwines.nl/product/thelema-mountain-white-2020/

De Thelema ‘’Vin de Hel’’ Muscat Late Harvest
Een gouden dessertwijn met zeer typische Muscat-kenmerken in de neus. De wijn toont aroma’s van ananas, citrus, abrikozen, een vleugje honing en subtiele florale tonen. De smaak is weelderig met de perfecte balans tussen zoetheid en een frisse zuurgraad.

Perfect bij diverse desserts en fijne kazen.

https://verboonwines.nl/product/thelema-vin-de-hel-muscat-late-harvest/

De Thelema Rabelais Giftbox

De Thelema Rabelais wordt gelijk beoordeeld tot beste rode wijn in ons assortiment. De Thelema Rabelais wordt geleverd in een prachtige giftbox. Ideaal als cadeau of relatiegeschenk.

Rabelais is een blend van de beste Bordeaux-componenten uit het Thelema assortiment. De wijn toont geconcentreerde aroma’s van donkere bessen, hinten van mokka en cederhout in de neus. De smaak heeft mooie fruittonen, gepolijste tannines en een lange, verfijnde afdronk.

Thelema Thelema Rabelais in Giftbox 2018 Rabelais is een blend van de beste Bordeaux componenten uit het Thelema assortiment Zuid Afrika Stellenbosch

https://verboonwines.nl/product/thelema-rabelais-in-giftbox-2018/

 

 

Zoeken