Impio

Mag ik u voorstellen aan de bestverkochte wijn van 2021 de ‘Impio’. In 2021 werd Impio echt een kenmerk van Verboon Wines. Dit komt door de geweldige prijs kwaliteit verhouding.
In ons eerste jaar hebben we veel soorten wijnen mogen verkopen maar de collectie wijnen van Impio viel het best in de smaak. Vandaag wil ik graag hun verhaal met jullie delen.

Impio is een kleine Bodega die zich vooral bezighoudt met de kwaliteit in plaats van de kwantiteit. Daardoor zijn deze wijnen ook zo goed. Het leuke van de Impio Bodega is dat wij 1 op 1 contact met hun hebben. Daarom hebben wij kunnen regelen dat wij het alleen recht hebben op deze wijn in onze regio (Zuid-Holland). Dat maakt deze wijnen nog unieker op uw feestje – borrel gelegenheid.

Doordat Impio zo goed aansloeg in 2021 zijn we direct bezig geweest met het uitbreiden van de serie, zo kwam er in April 2021 onze eerste rode variant van de Impio, de Impio Tempranillo.
& Begonnen we 2022 uitstekend met het voorzetten van de serie. Zo hebben wij als wijn van de maand Maart ” Impio Chardonnay ” geïntroduceerd. Een Chardonnay is lastig uit Spanje, dit heeft te maken met het klimaat in Spanje. Toch is het Impio gelukt om een fantastische Chardonnay neer te zetten voor een nette prijs.

Wij hadden in ons assortiment 3 verschillende soorten van de Impio. De Impio Verdejo, De Impio Sauvignon blanc en De Impio Tempranillo. Nu breiden we uit naar 4 verschillende Impio’s de Impio Chardonnay voegt zich toe aan het lijstje. Over deze wijnen wil ik graag wat meer vertellen.

De Impio Verdejo
Impio Verdejo heeft kenmerken zoals licht & citrus.
Een vino de mesa zoals de Spanjaard zegt: Een wijn voor de tafel. Verdejo wijnen zijn niet snel saai en wanneer die goed gemaakt is doe je er heel veel mensen een plezier mee! Een wijn voor iedereen en dus voor op de tafel! Het grootste verschil met de Verdejo van Bodegas Otero is dat de druiven van deze Impío Verdejo uit een warmer klimaat komen. Dat maakt de zuren in deze wijn vriendelijker zonder de kenmerkende Verdejo smaak te verliezen.
Impío Verdejo is goed te combineren met: Varkensvlees, Schelpdier of Gezouten Vlees

Impio Verdejo

De Impio Sauvignon Blanc
Impio Sauvignon Blanc heeft kenmerken zoals zacht en tropisch fruit.
Dit is geen dertien in een dozijn ‘vriendelijke’ en karakterloze Sauvignon. Hij is atypisch omdat de druiven rijpen in het warme zuiden van Spanje. Daardoor heeft de wijn een eigen karakter ontwikkeld met duidelijk smaken van tropisch fruit. Ondanks dat deze wijn niet uitzonderlijk complex is, kan hij niet zondermeer worden ingewisseld voor een willekeurige Sauvignon in dezelfde prijsklasse. Echt een aanrader!
Impio Sauvignon Blanc is goed te drinken zoals aperitief & goed te combineren met schelpdier of met geitenkaas.

Impio Sauvignon Blanc

De Impio Tempranillo
Impio Tempranillo, net overgekomen uit het mooie Jumilla de Impio Tempranillo, Verboon Wines was de eerste in Nederland met de Impio Tempranillo!
Deze fantastische wijn uit Spanje drinkt gemakkelijk en is laag in zijn zuren. Een vino de mesa zoals de Spanjaard zou zeggen! Een wijn voor de tafel.
De Impio Tempranillo heeft tonen van kersen, pruimen, vanille en mineralen.
Deze wijn is goed te combineren met rundvlees, lamsvlees of kalfsvlees maar ook heerlijk om zo te drinken.

Impio Tempranillo

De Impio Chardonnay
Bij een Spaanse witte wijn is Chardonnay niet de eerste druif waar je aan denkt. De fragile zuren in Chardonnay hebben moeite met extreme hitte in Spanje. Chardonnay doet het daarom beter in noordelijke Europese wijnregio’s, Californië óf in gebieden met een zeeklimaat. Toch is deze Spaanse Chardonnay zacht en toch ook fris. Dat komt omdat de druiven groeien op een helling.

De Impio Chardonnay heeft kenmerken van: Bloemen & heeft een frisse zachte smaak.

Ideaal om zo bij de borrel te drinken en goed te combineren met: gestoomde of gegrilde vis, vispaté, kip. Ook een goede partner naast risotto met groente of romige groentesoep.
Een echte nieuwe aanwinst bij Verboon Wines, een toekomstige klassieker!

Impio Chardonnay

Geniet van deze fantastische serie uit Spanje.
Wij doen ons best om de serie stap bij stap uit te breiden!

Proost!

Team
Verboon Wines

Zoeken