#25 Wijnreis in Valencia

Wijnreis in Valencia

Onze wijnreis in Valencia begon vanaf Eindhoven Airport met een vlucht naar Aeroport de Valencia. Aangekomen in Valencia was het een korte rit naar het centrum van Valencia. In het centrum van Valencia was ons verblijf. De volgende dag gingen wij naar de bodega waar wij mee samen werken.

Onze bestemming: BODEGA EL ANGOSTO, circa 1,5 uur rijden vanaf het centrum. Dit met een prachtige tocht door de gebergte van Valencia.
Aangekomen bij het wijnhuis was de toon al gelijk gezet we werden warm ontvangen door de Bodega eigenaresse. Het was deze dag een erg warme dag met tempraturen van boven de 40 graden dit was ook de reden dat we direct naar de wijnkelder werden geleid.

Het respect die wij hebben gaven we al direct aan, deze mensen zijn zo gepassioneerd over wijn en dat is mooi om te zien. Hoewel zei ze zelf alleen Spaans sprak en wij een beetje Spaans spreken deden wij uiterst ons best om ons zo goed mogelijk verstaanbaar te maken. Dit ging heel goed! En de klik was onwijs tof!

Eerst kregen we uitleg van wat voor plant de wijn afkomstig is, dit werd gedaan met een klein stekje die naar de kelder werd gebracht. In de tussentijd gaven onze Spaanse vrienden al wat voorproefjes met wijntjes die we op zeker moesten proberen. Later kwam haar man aan, haar man spraak volledig Spaans & een beetje Engels. Ons niveau Spaans sprak hij Engels! Waardoor er wederzijdse klik was.

Na wat witte wijn gedronken te hebben was het op zeker tijd om rode wijn te drinken. En niet zoals in Nederland op huiskamer tempratuur maaaaar, gekoeld! Wij kregen een gekoelde rode wijn & deze was heerlijk! Dit omdat die in je glas al snel opwarmende door de tempraturen van buiten. Zo proefde je de wijn op verschillende manieren. Dit is ook wat wij proberen Wijnproeverijen om een rode wijn licht gekoeld te drinken.

De man vertelde dat het familiebedrijf alles zelf wil doen & zelf de kurken worden dus zelf geproduceerd. Deze worden gemaakt van stammen die niet meer worden gebruikt. Een mooi recycle proces dus! Nadat dit was uitgelegd was het voor mij een bijzonder moment. Van hun mocht ik een wijn proeven die nog niet af was, & wel bijzonder want deze wijn rijpt op Franse eikenhouten vaten en dus niet op Spaanse eikenhouten vaten. Deze noemen ze elegant, elegant omdat die heel zacht wordt gemaakt. Supergaaf om zo’n wijn al te proeven en onwijs tof om het verschil te proeven met een wijn die al wel af is.

Nadat we het eikenhouten vaten gebied hebben gehad gaan we door naar de rvs-tanks. Hier stonden ook weer wat wijnen om te proeven, hier mocht ik de wijn proeven die ik wij hier in Nederland verkopen de Moscatel van Bodega el Agosto. Dit is de wijn waar het voor mij met deze bodega begon! Alleen wisten wij dat Bodega el Angosto nog andere top wijnen maakte & deze hebben we dan ook geproefd.

Link naar de wijn die wij op dit moment voeren van Bodega el Agosto.

Soldadito Marinero Moscatel

Het wijnhuis bestaat dus al meer dan 100 jaar en alles is binnen de familie gebleven. Dus vertelde hij vol passie hoe het proces er vroeger aan toe ging. Hoe alles nog met de voet werd gestampt. De vrouw vertelde wie er binnen de familie actief is op de bodega & waar ze vandaan komen.  Wat hun taken zijn binnen het bedrijf. Prachtig om deze passie verhalen aan te horen!

Uiteraard hebben we hierna gezellig met ze alle een wijntje gedaan op deze prachtige locatie.
We kregen aan het einde nog een prachtig geschenk van onze vrienden mee!

Wij kunnen jullie verklappen dat wij hier een wijn hebben ontdekt die nog nergens in heel western Europe te koop is! Niet in Nederland niet in Duitsland niet in België en ook niet in Luxenburg. Een wijn waar hun trots op zijn maar ook een wijn waar wij onwijs trots op zijn dat Verboon Wines de allereerste mag zijn die deze wijn gaat voeren!
Deze wijn wordt vooral gedronken onder de lokale Spanjaarden in Valencia.
Nog even geduld, we hebben ons gesprek verder via de mail gevoerd & de bestelling staat. Deze zou binnen de maand Augustus geleverd moeten worden naar Nederland toe.

Wij bedanken jullie voor het lezen van onze wijnreis in Valencia! Hou ons in de gaten want er komt een super wijntje deze kant op die wij zelf hebben ontdekt tijden onze wijnreis in Valencia!!

Bekijk onze video van onze wijnreis in Valencia met ons bezoek aan Bodega el Angosto.

Hier nog wat foto’s van Bodega el Angosto.

 

Bedankt voor het lezen van deze blog.

Proost!
Team Verboon Wines

Zoeken