#27 Angosto Blanco

Angosto-Blanco-verboon-wines-Wijn-Valencia-Wijn-bezorgen

Angosto Blanco

Graag stel ik u voor aan de door ons ontdekte wijn uit Valencia. Verboon Wines is de eerste die de Angosto Blanco importeert naar West-Europa! Wilt u meer weten over de reis naar Valencia en hoe wij deze wijn hebben ontdekt kunt u een kijkje nemen bij de blog ‘Wijn reis naar Valencia’ https://verboonwines.nl/25-wijnreis-in-valencia/

Maar nu meer over de wijn zelf de Angosto Blanco.
Het verhaal achter deze bijzondere wijn wat meteen duidelijk maakt waarom wij hem uit Valencia hebben gehaald. Dit is namelijk een blend tussen 4 verschillende druiven: De Chardonnay en de Riesling zijn normaal niet de druiven waar je aan denkt in deze regio deze druif soorten zie je normaal gesproken in de Franse of Duitse gebieden en om ze dan ook nog te blenden met de Riesling en de Verdejo getuigt van veel lef door de wijnmaker. En dat is meteen wat ons zo aantrekt in de wijnmakers van Angosto. Werkelijk een fantastische wijn uit het mooie Valencia.

De druiven voor deze wijn worden geoogst tussen half augustus en half september en rijpen nog door op roestvrijstalen tanks op een temperatuur tussen de 12 en 15 graden
Celsius. Dit om de smaak mooi op balans te brengen. De Angosto Blanco is lichtgeel in het glas met groenige tinten. Het lichtgele van de Chardonnay en het groene van de Sauvignon Blanc.
Hij heeft een mooie geur met aroma’s van tropisch fruit, citrus en bloemen. In de mond is de Angosto fris en bloemig met tonen van appel, grapefruit, mango en citrus. Het is een heerlijke wijn die je goed kan drinken bij een Spaanse tapas of bij lekkere kipgerechten.

Door de reis naar Valencia hebben wij deze wijn ontdekt. Maar dit zorgde er ook voor dat wij de wijnmakers persoonlijk leerde kennen. Door deze connectie hebben wij super goed contact met het wijnhuis. Door de gesprekken die wij gevoerd hebben met het wijnhuis kunnen wij nu ook met veel meer passie en vreugde over de wijn praten en dit zorgt natuurlijk ook voor een betere ervaring voor degene die de wijn gaat kopen. Ook vertellen wij graag al onze verhalen over de wijnen tijdens een wijnproevrij aan huis. Mocht u daar meer informatie over willen neem dan gerust een kijkje op de site en neem dan contact met ons op via E-mail of bellen.

Na het succes van de Angosto Blanco en de wijn reis naar Valencia kunnen wij met trots vertellen dat wij een nieuwe reis gaan maken. Dit keer gaat het team van Verboon Wines naar Zuid-Afrika naar het Stellenbosch gebied. We zullen naar diverse plaatselijke wijnhuizen gaan en allerlei nieuwe nog onbekende wijnen proeven. Natuurlijk hopen we een net zo goede wijn te vinden als de Angosto Blanco. zo proberen wij telkens onze site uit te breiden met lekker wijnen en de beste kwaliteit.

Angosto-Blanco-verboon-wines-Wijn-Valencia-Wijn-bezorgen
Angosto-Blanco-verboon-wines-Wijn-Valencia-Wijn-bezorgen

De Angosto Blanco is het zeker waard om te proberen, laat u verrassen!
Geniet van de zelf ontdekte wijn van Verboon Wines uit Valencia!
https://verboonwines.nl/product/angosto-blanco/

 

Zoeken