#31 Welke wijn is lekker bij vis?

Welke-wijn-is-lekker-bij-vis-Verboon-Wines

Welke wijn is lekker bij vis?

Impio Seleccion Chardonnay - Impio Chardonnay - Impio - Verboon Wines.jpg
Impio Seleccion Chardonnay – Impio Chardonnay – Impio – Verboon Wines- Oktober.jpg

Vis en wijn zijn een klassieke combinatie die al eeuwenlang wordt genoten. Een goede wijn kan de smaak van de vis verbeteren en het hele diner naar een hoger niveau tillen. De juiste wijn kan de smaken van de vis complementeren en het gerecht in evenwicht brengen. dus welke wijn is lekker bij vis?

Een van de belangrijkste overwegingen bij het combineren van vis en wijn is de textuur en smaak van de vis. Lichtere vis, zoals schelvis of forel, werkt het beste met witte wijnen die een lichtere body en frisse smaak hebben. Rijkere vis, zoals zalm of tonijn, werkt beter met een vollere witte wijn of een lichtere rode wijn.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het combineren van vis en wijn is het zuurgehalte van de wijn. Een hoger zuurgehalte kan helpen om de vette smaak van vis te verminderen en het gerecht in evenwicht te brengen. Witte wijnen zoals Sauvignon Blanc, Riesling en Chardonnay hebben een hoger zuurgehalte en werken goed bij visgerechten.

Naast zuurgehalte, kan de kruidigheid van de wijn ook belangrijk zijn. Rode wijn zoals Pinot Noir heeft een licht kruidige smaak die goed werkt bij gegrilde of gebakken visgerechten.

Een andere factor die kan helpen bij het kiezen van de juiste wijn bij vis is de bereidingswijze van de vis. Gebakken vis werkt goed met witte wijnen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc, terwijl gegrilde vis beter werkt met lichtere rode wijnen zoals Pinot Noir.

Dus welke wijn is lekker bij vis? Al met al kan de juiste wijn de smaak van vis versterken en het gerecht naar een hoger niveau tillen. Het is belangrijk om de textuur, smaak en bereidingswijze van de vis te overwegen bij het kiezen van de juiste wijn. Het is ook een goed idee om te experimenteren met verschillende wijnen om te zien welke het beste werkt met jouw favoriete visgerechten.

Welke wijn is lekker per vis groep?

 1. Sauvignon Blanc is een droge witte wijn die populair is bij visliefhebbers vanwege zijn frisse smaak. Het is een perfecte keuze voor lichtere visgerechten, zoals gegrilde zalm of gebakken forel. Deze wijn heeft een citrusachtige smaak met hints van groene appel en perzik. Het werkt ook goed bij gerechten met een hoger zuurgehalte.
  https://verboonwines.nl/product/thelema-sauvignon-blanc/
  https://verboonwines.nl/product/impio-sauvignon-blanc/
 2. Chardonnay is een populaire wijn die vaak wordt geassocieerd met witte visgerechten. Het heeft een boterachtige textuur en een volle smaak die goed past bij vettere vis, zoals zalm of tonijn. Het kan ook goed werken bij romige visgerechten, zoals garnalen scampi.
  https://verboonwines.nl/product/impio-seleccion-chardonnay/
  https://verboonwines.nl/product/montbiset-chardonnay-reserve-2021/
 3. Pinot Grigio is een andere witte wijn die goed werkt bij visgerechten. Het heeft een lichte body en een verfrissende smaak met tonen van groene appel en perzik. Het werkt goed bij lichtere visgerechten, zoals gebakken kabeljauw of gebakken schelvis.
  https://verboonwines.nl/product/candoni-organic-pinot-grigio/
 4. Riesling is een witte wijn met een zoete smaak die perfect past bij visgerechten met een hoger zuurgehalte. Het heeft een fruitige smaak met tonen van perzik en abrikoos en een licht kruidige afdronk. Het werkt goed bij pittige visgerechten, zoals Thaise viscurry of garnalen tempura.
  https://verboonwines.nl/product/angosto-blanco/
  Mocht u meer informatie willen kunt u de blog van de angosto blanco lezen:
  https://verboonwines.nl/26-angosto-blanco/
 5. Pinot Noir is een rode wijn die populair is bij visgerechten, vooral bij vettere vis zoals zalm. Het heeft een fruitige smaak met tonen van aardbei en kers en een lichte kruidige afdronk. Het werkt goed bij gegrilde zalm of tonijnsteak.
  https://verboonwines.nl/product/les-vignerons-pinot-noir-grenache-rouge/
 6. Rosé is een lichte en verfrissende wijn die goed past bij lichtere visgerechten zoals schelvis of forel. Het heeft een fruitige smaak met tonen van aardbei en framboos en een lichte kruidige afdronk.
  https://verboonwines.nl/product/miss-anais-rose-gris/
  https://verboonwines.nl/product/otero-rose/

Kan je ook een mousserend drankje drinken met vis?

Ja, een bubbel kan ook goed werken bij visgerechten. In feite zijn mousserende wijnen zoals Champagne, Cava en Prosecco vaak een populaire keuze om te combineren met visgerechten.

Het koolzuur in de mousserende wijn kan helpen om de vettigheid van de vis te compenseren en de frisse zuurgraad van de wijn kan de smaak van de vis aanvullen. Een mousserende wijn kan ook goed werken bij lichtere visgerechten, zoals sushi of ceviche.

Bovendien kan een mousserende wijn de ideale keuze zijn voor feestelijke gelegenheden en diners waarbij visgerechten worden geserveerd. Een glas bubbels kan de stemming verhogen en het diner nog specialer maken.

Bij het kiezen van een mousserende wijn om te combineren met vis, is het een goed idee om te kiezen voor een brut of extra brut, aangezien deze wijnen droger zijn en beter passen bij de meeste visgerechten. Probeer ook om te kiezen voor een mousserende wijn die niet te zoet is, omdat dit de smaak van de vis kan overheersen.

Kortom, als je op zoek bent naar een wijn om te combineren met vis, is een mousserende wijn een goede keuze om te overwegen. Het kan de perfecte aanvulling zijn op je visgerecht en een feestelijke toets toevoegen aan je diner.
https://verboonwines.nl/product/honor-brut-seleccio/

Mocht u meer willen zien van ons neem een kijkje op onze socials:
Instagram: https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook: https://www.facebook.com/verboonwines/

Zoeken