#33 Champagne Gamet

champagne-gamet-verboon-wines

Champagne Gamet

champagne gamet - verboon wines
champagne gamet – verboon wines

De geschiedenis van familiebedrijf Gamet

Gelegen in de Marnevallei, produceert de Champagne Gamet zijn bubbels op een intieme boerderij net buiten Mardeuil, een klein dorpje dicht bij Epernay, de hoofdstad van de Champagne

Afkomstig van het familie-erfgoed is de wijngaard verdeeld over drie crus: Mardeuil (linkeroever), Damery en Fleury-la-Rivière (rechteroever). We zijn ‘récoltant-manipulant’, wat garant staat voor een constante kwaliteit van onze wijnstokken en wijnen, waardoor onze onafhankelijkheid en de familiefilosofie worden gewaarborgd.

Sinds de jaren 1920 heeft het landgoed zich voortdurend ontwikkeld over 4 generaties. Nu is de laatste generatie aangekomen, met Marianne en Jeff, waarbij ideeën elkaar verdringen; het combineren van traditie en moderniteit, innovatie en ambities.

 

De passie voor champagne

Champagne Gamet is altijd trouw gebleven aan zijn oorsprong en heeft zich gericht op het produceren van kwalitatief hoogstaande champagnes. Het bedrijf staat bekend om zijn traditionele methoden, waarbij de druiven met de hand worden geplukt en de wijn op houten vaten wordt gerijpt. Hierdoor ontstaat er een unieke smaak die alleen te vinden is in de champagnes van Champagne Gamet.

De focus op kwaliteit heeft het bedrijf geholpen om internationale erkenning te krijgen. Champagne Gamet heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn champagnes en wordt beschouwd als een van de beste producenten van de regio.

 

De druiven van Champagne Gamet

Champagne Gamet gebruikt drie druivensoorten om zijn champagnes te produceren maar De familie produceert champagnes met overwegend meunier. Maar 5% van wijngaarden is chardonnay, want langs de rivier is Meunier koning. Andere wijnen die ze hebben is de Chardonnay. Deze druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt voor de productie van de wijnen.

Chardonnay is een witte druivensoort die bekend staat om zijn frisse en lichte smaak. Pinot Meunier is een andere blauwe druivensoort die wordt gebruikt om de wijnen een fruitige en florale smaak te geven.

Het resultaat van deze combinatie van druiven is een champagne die bekend staat om zijn complexiteit en uitstekende smaak. De champagnes van Champagne Gamet hebben een unieke smaak die alleen te vinden is in de wijnen van dit familiebedrijf.

 

De Champagne Gamet van Verboon Wines

 

Gamet-rose-Verboon-Wines
Gamet-rose-Verboon-Wines

Bij Verboon Wines zijn we trots om drie heerlijke champagnes van Champagne Gamet aan te bieden. Allereerst hebben we de Gamet Rosé, een champagne die bekend staat om zijn lichte en fruitige smaak. Deze champagne wordt gemaakt van de Pinot Noir en Pinot Meunier druiven en heeft een heerlijke roze kleur. De Gamet Rosé heeft aroma’s van rode bessen en heeft een elegante afdronk.
https://verboonwines.nl/product/gamet-rose/

Een andere champagne die we aanbieden van Champagne Gamet is de Gamet Rive Droit – Blanc de Noirs.

Gamet-Rive-droit-–-Blanc-de-Noirs-verboon-wines
Gamet-Rive-droit-–-Blanc-de-Noirs-verboon-wines

Deze champagne wordt gemaakt van 40% Pinot Noir druiven en heeft een uitgesproken smaak. De wijn heeft aroma’s van rijp fruit en een lichte kruidige ondertoon. De Gamet Rive Droit heeft een lange en complexe afdronk en is perfect om te drinken bij speciale gelegenheden.
https://verboonwines.nl/product/gamet-rive-droit-blanc-de-noirs/

Gamet-Caracteres-verboon-wines
Gamet-Caracteres-verboon-wines

Tot slot hebben we de Gamet Caractères Extra Brut, een champagne die bekend staat om zijn strakke en droge smaak. Deze champagne wordt gemaakt van alle drie de druivensoorten en heeft een verfijnde en complexe smaak. De wijn heeft aroma’s van citrus en een lichte kruidige ondertoon. De Gamet Caractères Extra Brut is perfect als aperitief en kan worden gecombineerd met lichte gerechten.
https://verboonwines.nl/product/gamet-caracteres-extra-brut/

De champagnes van Champagne Gamet zijn perfect om te drinken bij speciale gelegenheden en hebben een unieke smaak die alleen te vinden is in de wijnen van dit familiebedrijf. Bij Verboon Wines bieden we deze heerlijke champagnes aan tegen een scherpe prijs, dus neem een kijkje in ons assortiment en ontdek jouw nieuwe favoriete champagne.

 

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram: https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook: https://www.facebook.com/verboonwines/

 

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl/shop/

 

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

 

 

Zoeken