#39 Wijn met sushi

Wijn met Sushi

 

Wijn met sushi lijkt op het eerste gezicht misschien een ongewone combinatie, maar de populariteit van deze combinatie groeit snel. Sushi met wijn vult elkaar op een unieke manier aan en kunnen samen een smaakbeleving creëren die anders niet mogelijk zou zijn.

De geschiedenis van wijn gecombineerd met sushi

De geschiedenis van sushi gaat terug tot de 8e eeuw in Japan, waar het oorspronkelijk werd gebruikt als een methode om vis te conserveren. Het duurde echter niet lang voordat sushi een culinair hoogstandje werd en een belangrijke rol begon te spelen in de Japanse keuken. In de afgelopen decennia heeft sushi zijn weg gevonden naar restaurants over de hele wereld en is het een van de meest geliefde gerechten geworden.

De geschiedenis van wijn gaat nog veel verder terug, tot de oude beschavingen in Egypte en Mesopotamië. Wijn werd door de eeuwen heen steeds verder ontwikkeld en is vandaag de dag een van de meest populaire alcoholische dranken ter wereld. Hoewel wijn van oudsher vaak werd gecombineerd met kaas en vleesgerechten, is het de laatste jaren steeds populairder geworden om wijn te drinken bij sushi.

 

Waarom wijn met sushi lekker is

Een van de redenen waarom wijn met sushi zo goed samengaat, is dat de subtiele smaken van sushi de smaak van de wijn niet Hartenberg Estate Chardonnay verboon winesoverweldigen. In plaats daarvan vullen de smaken elkaar aan en zorgen ze voor een unieke smaakbeleving. De complexe smaakprofielen van veel wijnen, zoals Chardonnay en Pinot Noir, passen perfect bij de delicate smaken van sushi. Bovendien kan wijn het vettige gevoel in de mond dat soms ontstaat bij het eten van sushi, verminderen.
een goede aanrader voor de Chardonnay is de Hartenberg Estate Chardonnay:
https://verboonwines.nl/product/hartenberg-estate-chardonnay-2018/

Wijn met Sushi - Verboon Wines
Wijn met Sushi – Verboon Wines

Sommige sommeliers raden aan om bij lichtere sushi-rolletjes een witte wijn te drinken zoals onze Impio Seleccion Verdejo of de Aradon Rioja wit, terwijl bij meer vette of kruidige sushi rode wijn de voorkeur heeft zoals onze Zensa of Aradon Momento. Sake is ook een populaire drank die vaak wordt gedronken bij sushi, maar wijn biedt een uniek alternatief dat meer complexiteit en variatie in de smaak biedt.
Link naar de Impio Seleccion Verdejo: https://verboonwines.nl/product/impio-seleccion/
Link naar de Aradon Rioja wit: https://verboonwines.nl/product/aradon-rioja-wit/
Link naar de Zensa: https://verboonwines.nl/product/zensa-primitivo-puglia-igp-bio-2020/
Link naar de Aradon Momento: https://verboonwines.nl/product/aradon-momento-tempranillo/

Als gevolg van de groeiende populariteit van sushi in westerse landen, wordt wijn steeds vaker gedronken bij sushi. Restaurants bieden vaak speciale wijn met sushi combinaties aan op hun menu’s, waardoor klanten worden aangemoedigd om te experimenteren met nieuwe smaken. Er zijn zelfs wijnen ontwikkeld die speciaal zijn bedoeld om te drinken bij sushi.

Wijn met Sushi - Verboon Wines

In conclusie, hoewel wijn met sushi in het verleden misschien een onwaarschijnlijke combinatie leken, hebben ze elkaar gevonden in een smaakvolle samenwerking. De groeiende populariteit van deze combinatie laat zien dat er nog steeds nieuwe smaakcombinaties te ontdekken zijn, zelfs in de oudste culinaire tradities.

Waarom Verboon Wines

Als je op zoek bent naar wijnen die perfect passen bij sushi, dan is Verboon Wines de perfecte plek om te beginnen. Verboon Wines biedt een uitgebreide selectie van wijnen uit verschillende regio’s en landen, waaronder wijnen die bijzonder goed passen bij sushi.

Wat Verboon Wines zo bijzonder maakt, is de passie en kennis van de eigenaar. Jordy Verboon heeft veel ervaring in de wijnindustrie en heeft een indrukwekkende kennis opgebouwd over verschillende wijnen en druivensoorten. Hij heeft persoonlijk elke wijn in zijn webwinkel geproefd en geselecteerd op basis van hun kwaliteit en smaakprofiel en het verhaal achter het wijnhuis.

Bij Verboon Wines vind je een uitgebreide selectie van wijnen die perfect passen bij sushi. WIj hebben de wijnen uit verschillende regio’s en landen geselecteerd, waaronder Zuid-Afrika, Frankrijk en Spanje. Of je nu op zoek bent naar een lichte witte wijn, een fruitige rode wijn of een verfrissende rosé, Verboon Wines heeft voor elk wat wils.
Timo Vermentino:  https://verboonwines.nl/product/timo-vermentino/
Tinto tempranillo: https://verboonwines.nl/product/ricardo-dumas-seleccion-tinto-fino-tempranillo/
Fishwives rose: https://verboonwines.nl/product/the-fishwives-club-pinotage-rose/

Naast de uitstekende selectie van wijnen, biedt Verboon Wines ook uitstekende klantenservice. Wij zijn altijd beschikbaar om te helpen bij het vinden van de perfecte wijn voor je sushi met wijn gerecht. Wij kunnen advies geven over welke wijn het beste past bij verschillende soorten sushi, zoals sashimi, maki of nigiri.

wijn met sushi - Verboon Wines
wijn met sushi – Verboon Wines

Als je niet zeker weet welke wijn je moet kiezen, biedt Verboon Wines ook wijnproeverijen aan. Dit is een geweldige manier om verschillende wijnen te proberen en meer te leren over de smaakprofielen en druivensoorten. Het is ook een leuke manier om nieuwe wijnen te ontdekken die je misschien niet eerder hebt geprobeerd. Dus ook leuk als je een keer wijn met sushi wilt proberen.

In conclusie, Verboon Wines is de perfecte plek om de wijnen te vinden die lekker zijn met sushi. Met hun uitgebreide selectie van wijnen en uitstekende klantenservice, ben je verzekerd van een geweldige ervaring en zal je zeker de perfecte wijn vinden om je sushi-gerecht naar een hoger niveau te tillen.

 

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

 

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken