#41 Wijn met vlees

wijn met vlees - verboon wines

Wijn met Vlees

 

Waarom Wijn met Vlees

Wijn met vlees is al eeuwenlang onafscheidelijke metgezellen aan de eettafel. De geschiedenis van het combineren van deze wijn met vleestwee gastronomische lekkernijen gaat terug tot de oude Grieken en Romeinen, die wijn en vlees combineerden tijdens feestelijke gelegenheden en banketten.

Tegenwoordig is het kiezen van de juiste wijn met vlees nog steeds een belangrijke overweging bij het plannen van een maaltijd. Bij het combineren van wijn met vlees is het belangrijk om rekening te houden met de smaak van het vlees en de bereidingswijze, evenals met de smaak en textuur van de wijn.

Bij rood vlees zoals biefstuk, lamsbout of wild past vaak een stevige rode wijn, zoals onze Rioja Ijalba,  Aradon momento en Aradon Calzadas. het leuke is dat wij als Verboon wines ons specialiseren in kleine wijnhuizen in Spanje en daar komen deze wijnen dus ook vandaan! Deze wijnen hebben de complexiteit en tannine die goed samengaan met de rijke en volle smaak van het vlees. Bij wit vlees zoals kip, kalkoen of varkensvlees past een lichtere wijn, zoals onze Montbiset Chardonnay of een Chardonnay miss Anais. Deze wijnen hebben een zachtere smaak en subtiele aroma’s die het delicate vlees niet overweldigen.

Link naar de Ijalba: https://verboonwines.nl/product/ijalba-tempranillo/
Link naar de Momento: https://verboonwines.nl/product/aradon-momento-tempranillo/
Link naar de Aradon Calzadas: https://verboonwines.nl/product/aradon-calzadas/
Link naar de Montbiset: https://verboonwines.nl/product/montbiset-chardonnay-reserve-2021/
Link naar de Miss Anais: https://verboonwines.nl/product/miss-anais-chardonnay-viognier/

Een goede regel om te volgen is dat de smaakintensiteit van de wijn moet overeenkomen met de smaakintensiteit van het vlees. Bij zware en sterke smaken past een volle wijn, terwijl bij lichtere en subtiele smaken een lichtere wijn past. Hierdoor heb je de optimale wijn met vlees ervaring

Als u op zoek bent naar de perfecte wijn met vlees combinatie, dan kunt u terecht bij Verboon Wines. Verboon Wines biedt een breed scala aan wijnen die perfect zijn om te combineren met verschillende soorten vlees. Of u nu op zoek bent naar een krachtige rode wijn of een subtiele witte wijn, Verboon Wines heeft voor elk wat wils. Bovendien heeft Verboon Wines een uitgebreide kennis van wijn-spijscombinaties en kan u helpen bij het kiezen van de juiste wijn voor uw specifieke vleesgerecht.

 

Redenen waarom je wijn met vlees moet nemen

 

wijn met vlees - verboon Wines
wijn met vlees – verboon Wines

Er zijn verschillende redenen waarom vlees beter smaakt wanneer het wordt gecombineerd met wijn. Hieronder vindt u drie redenen waarom wijn met vlees combinatie zo populair en succesvol is:

  1. Verbetert de smaak en textuur: Het combineren van wijn met vlees kan de smaak en textuur van het vlees verbeteren. Wijn heeft van nature zuurgraad en tannine, die kunnen helpen bij het afbreken van de eiwitten in vlees en zo de textuur van het vlees zachter maken. Bovendien kan de smaak van de wijn helpen om de smaken van het vlees te versterken en te accentueren.
  2. Verhoogt het genot: Het drinken van wijn bij een maaltijd, waaronder een vleesgerecht, kan het genot van de maaltijd verhogen. Wijn heeft van nature een ontspannend en rustgevend effect, wat kan helpen om te ontspannen tijdens de maaltijd en het genot van het eten te verhogen.
  3. Complementeert de smaken: Het combineren van de juiste wijn met het juiste vleesgerecht kan helpen om de smaken van beide te complementeren. Bijvoorbeeld, de rijke smaak van rode wijn kan goed samengaan met de volle en vlezige smaak van biefstuk of lamsvlees, terwijl de lichtere smaak van witte wijn beter past bij kip of varkensvlees.

Door de juiste wijn met vlees combinatie, kunt u niet alleen de smaak en textuur van het vlees verbeteren, maar ook het genot van uw maaltijd verhogen en de smaken van het vlees complementeren. Bij Verboon Wines vindt u een uitgebreide selectie wijnen die perfect zijn voor het combineren met verschillende soorten vleesgerechten.

Dus de volgende keer dat u een vleesgerecht op het menu heeft staan, vergeet dan niet de wijn! En vergeet ook niet om Verboon Wines te raadplegen voor de perfecte wijn met vlees combinatie.

Wijnproeverijen

 

wijn met vlees - verboon wines
wijn met vlees – verboon wines

Naast het aanbieden van een breed scala aan wijnen voor het combineren met verschillende soorten vlees, organiseert Verboon Wines ook wijnproeverijen om u kennis te laten maken met de perfecte wijn met vlees combinatie. Tijdens deze wijnproeverijen leert u niet alleen over de verschillende smaken en aroma’s van de wijnen, maar ook over hoe u deze kunt combineren met verschillende gerechten, waaronder vleesgerechten.

U kunt kiezen uit verschillende proeverijen, waaronder wijnproeverijen gericht op specifieke soorten wijn of proeverijen gericht op specifieke gerechten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een wijnproeverij die gericht is op de combinatie van rode wijnen en rood vlees, om zo de perfecte wijn te vinden voor uw volgende biefstuk of lamsbout.

Door deel te nemen aan een wijnproeverij bij Verboon Wines, krijgt u niet alleen een beter begrip van de verschillende smaken en aroma’s van wijn, maar ontdekt u ook de kunst van het combineren van wijn met vlees. Of u nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar de perfecte wijn voor uw volgende vleesgerecht, Verboon Wines biedt een unieke en verrijkende ervaring die uw smaakpapillen zal prikkelen en uw kennis van wijn-spijscombinaties zal vergroten.

 

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

 

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

 

Zoeken