#45 Hartenberg Estate Chardonnay

Hartenberg Chardonnay - Wijn bij pasta pesto

De Hartenberg Estate Chardonnay

 

Geschiedenis van Hartenberg

Het leuke bij de druiven van Hartenberg is. De druiven van Hartenberg worden allemaal met de hand geplukt op deze biologische ‘wine farm’. Graag vertellen wij meer over onze ervaringen en de geschiedenis van de wijnproducten Hartenberg

De naam Hartenberg komt uit de Afrikaanse taal en betekent ‘hart van de berg’. De wijnboerderij is gelegen in de regio Stellenbosch, ongeveer 54 kilometer ten oosten van Kaapstad. Hartenberg heeft 150 hectare landgoed waarvan twee derde is beplant met wijnstokken. Hier zijn negen verschillende bodemsoorten te vinden en zeer verschillende micro klimatologische omstandigheden die de wijnen zo bijzonder maken.

Sinds 1993 is wijnmaker Carl Schultz bezig om topwijnen te maken bij het familiebedrijf van Hartenberg. De geschiedenis van

wijnkelder Hartenberg - Verboon Wines
wijnkelder Hartenberg – Verboon Wines

Hartenberg gaat nog een stuk verder terug: de boerderij bestaat al sinds 1692. Hartenberg staat bekend om haar geweldige Shiraz, waar de arme zandgronden rondom Stellenbosch zich perfect voor lenen. Al in 1692 kregen Cunraad Boin en Christoffel Esterhuizzen toestemming om het land te bewerken. Zij zagen al snel de potentie van het terroir, en plantten in 1704 de eerste 2.000 wijnstokken. Datzelfde jaar noemde gouverneur Van der Stel (inderdaad, naar hem is Stellenbosch vernoemd) het wijnhuis ‘Hartenberg’. hieruit is ook de Hartenberg Estate Chardonnay gekomen

Hartenberg heeft de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen bewaarden de wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnbouwer Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn om optimaal te drinken.

Hartenberg Estate Chardonnay 2018 Verboon Wines Hartenberg Hartenberg Winery Carl Schutz Jordy Verboon Chardonnay Zuid Afrika Carl Schutz Wine

Onze ervaring van Hartenberg

Verboon Wines is begin dit jaar op wijn reis geweest naar Hartenberg Zuid-Afrika. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Ons doel was om een kennis te maken met de cultuur en omgeving van de wijn van Hartenberg. We hebben een rondleiding gekregen waardoor we nu alle kennis hebben over de prachtige Hartenberg Estate Chardonnay en de rest van de wijnen die er gemaakt worden. We maakte kennis met de wijnmaker Carl Schultz die met super veel passie ons alles kon vertellen over zijn wijnen.

Mocht u precies willen zien hoe het er allemaal uit zag toen wij daar waren raad ik u aan om de video die onderaan de blog staat te bekijken. De Hartenberg Estate Chardonnay is deze week gloednieuw binnen gekomen in ons assortiment graag vertel ik wat meer over deze bijzondere wijn.

De Hartenberg Chardonnay 2018

Dat Hartenberg’s Chardonnay een geweldige wijn is mag wel duidelijk zijn. Het wint consistente hoge beoordelingen en prijzen! De druiven worden gedurende 7 dagen vroeg in de ochtend met de hand geplukt om de subtiele primaire aroma’s van de Chardonnay druif te bewaren. Elke batch van iedere ochtend en ieder perceel wordt apart gehouden om de kwaliteitsselectie te ondersteunen bij het samenstellen van de uiteindelijke Chardonnay-blendt. Na de vinificatie rijpt de wijn 12 maanden in Franse eikenhouten vaten.

Hartenberg-Estate-Chardonnay-2018-Verboon-Wines-Hartenberg-Hartenberg-Winery Estate Chardonnay
Hartenberg-Estate-Chardonnay-2018-Verboon-Wines-Hartenberg-Hartenberg-Winery Estate Chardonnay

De Hartenberg Estate Chardonnay 2018 ruikt in de neus witte peer, tropisch fruit, vanille en geroosterde amandelen die feilloos versmelten in het gehemelte. Subtiele, geïntegreerde eikenaroma’s dragen bij aan een lange, romige afdronk, ondersteund door een frisse zuurgraad.

De Hartenberg Estate Chardonnay 2018 is perfect bij gerechten met roomsauzen, gerookte kip of eend of bijvoorbeeld geschroeide tonijn met olijfolie, limoensap en zwarte peper.

Bij Hartenberg komt de passie van de wijnmakers echt tot leven en zie je wat voor zorg en liefde in wordt gestoken in de wijnen.
https://verboonwines.nl/product/hartenberg-estate-chardonnay-2018/

Geniet vanaf nu bij Verboon Wines van onze trots uit Zuid – Afrika!

De Hartenberg Estate Chardonnay 2018!

 

Kijk hier de video over Hartenberg en de Hartenberg Estate Chardonnay met onze eigen ervaring.

Kijk hier de Wijn van de maand video over de Hartenberg Estate Chardonnay.
https://www.youtube.com/watch?v=Vjb6hR50fFE&t=5s

 

 

 

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken