#43 Ijalba

Ijalba - Verboon Wines

Ijalba

Ijalba is een wijnhuis gelegen in de Rioja streek van Spanje. Het is een relatief jong wijnhuis, dat werd begon in 1975 door de familie Ruiz Jiménez. Het wijnhuis staat bekend om zijn biodynamische en ecologische wijnproductie, waarmee ze een van de koplopers zijn in de Rioja streek. De focus van van het wijnhuis ligt op het produceren van kwaliteitswijnen met respect voor de natuur en het milieu. Het wijnhuis produceert voornamelijk rode wijnen van de Tempranillo-druif, maar ook witte wijnen van de Viura en Malvasia-druiven.

Geschiedenis van Ijalba

ijalba-Rioja-Rode-wijn-Crianza-Verboon-wines-Wijn-

Het wijnhuis Ijalba is begon in 1975 door de familie Ruiz Jiménez. Toen zij begonnen met de productie van wijn, besloten zij al snel om biodynamische en ecologische wijnproductie toe te passen. Dit was een opmerkelijke beslissing voor die tijd, aangezien duurzame wijnproductie toen nog niet zo belangrijk was als nu.

De biodynamische en ecologische wijnproductie van Ijalba is gebaseerd op respect voor de natuur en het milieu. Het wijnhuis gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, maar werkt met natuurlijke middelen om de wijngaarden te onderhouden. Door deze werkwijze is de bodem van de wijngaarden van Ijalba rijk aan mineralen en is het ecosysteem in balans. Dit komt de smaak van de wijn ten goede.

De Tempranillo-druif is de belangrijkste druif voor de rode wijnen van Ijalba. Deze druif is inheems in Spanje en wordt al eeuwenlang gebruikt voor de productie van wijn. De Tempranillo-druif gedijt goed in de Rioja streek, waar het klimaat ideaal is voor deze druif. De witte wijnen van Ijalba worden geproduceerd van de Viura en Malvasia-druiven, die ook inheems zijn in Spanje.

 

Smaak en serveertips

De wijnen staan bekend om hun intense en complexe smaken. De rode wijnen hebben een diepe, robijnrode kleur en een fruitige smaak met tonen van bessen en kruiden. De tannine zijn goed in balans en de afdronk is lang en zacht. De witte wijnen hebben een bleekgele kleur en hebben een frisse smaak met tonen van citrus en witte bloemen.

De rode wijnen van Ijalba passen perfect bij gegrild vlees, wildgerechten en kaas. De tannine in de wijn zorgen ervoor dat de smaak van het vlees of de kaas extra goed naar voren komt. Ook gerechten met kruiden, zoals tijm en rozemarijn, passen goed bij de wijn.

De witte wijnen van Ijalba passen goed bij visgerechten, schaal- en schelpdieren en salades. De frisse smaak van de wijn gaat goed samen met de lichte smaken van vis en salade.

Verboon Wines

Naast de vele andere wijnhuizen die Verboon Wines aanbiedt, verkoopt wij ook twee wijnen van Ijalba: de Tempranillo en de Tempranillo Blanco. Verboon Wines is een wijnhandel gevestigd in Bergschenhoek (Lansingerland). Wij bieden een uitgebreid assortiment aan wijnen van over de hele wereld aan.

De Tempranillo is een rode wijn met een intens aroma van bessen en kruiden. De smaak is vol en fruitig, met een goede balans tussen de tannine en de zuren. Deze wijn past goed bij gegrild vlees, wildgerechten en kaas, zoals eerdergenoemd. De Ijalba Tempranillo is een uitstekende keuze voor een gezellig diner met vrienden of familie.
https://verboonwines.nl/product/ijalba-tempranillo/

Ijalba Rioja Blanco - Rioja- Wijn - Verboon wines
Ijalba-Rioja-Blanco-Rioja-Wijn-Verboon-wines

De Tempranillo Blanco is een witte wijn met een fris en fruitig karakter. De wijn heeft een bleekgele kleur en aroma’s van citrus en witte bloemen. De smaak is fris en levendig, met een aangename zuurgraad en een lange afdronk. Deze wijn past goed bij visgerechten, schaal- en schelpdieren en salades, zoals eerdergenoemd. De Ijalba Tempranillo Blanco is een uitstekende keuze voor een lichte en verfrissende witte wijn tijdens een warme zomeravond.
https://verboonwines.nl/product/ijalba-tempranillo-blanco/

Wij staan altijd klaar om de klanten te adviseren over de beste wijnen die bij hun smaak en voorkeuren passen. Of je nu op zoek bent naar een wijn voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellige avond thuis, Verboon Wines heeft voor ieder wat wils.

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

 

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken