#44 Port wijnen

ramos-pinto-wijnen-verboon-Wines

Port wijnen

 

Kranemann Port

De Kranemann wine estates. Een relatief nieuw porthuis in een oud jasje. De port wijnen komt namelijk van Quinta do Convento de Sao Pedro das Aguias. Deze antieke wijngaarden met aanliggend klooster en wijnmakerij zijn in 2018 gekocht door de familie Kranemann. Het estate werd gemoderniseerd en alle oude elementen werden in hun glorie hersteld. De familie Kranemann trok een team van de beste wijnmakers van Portugal aan om hier de best mogelijke port te maken. Gelegen op een prachtige locatie, met zeer oude druivenstokken en een arme bodem is Kranemann een porthuis in optima forma.

Kranemann-Tawny-Port wijnen-Verboon Wines

Wij als Verboon Wines zijn trots dat wij deze port wijnen  in ons assortiment hebben liggen.
We hebben 3 verschillende soorten waaronder de Tawny port wijnen, de Ruby Port wijnen en de speciale Vintage Port wijnen 2018

Kranemann-Ruby-Port wijnen-Verboon wines

De tawny port wijnen van Kranemann zijn een schoolvoorbeeld van een pure en evenwichtige port. De geur is intens en complex met tonen van karamel, rozijnen en tabak. In de smaak wat mocca en kruiden met wat frisse fruittonen. Mondgevoel is vol en stevig zonder plakkerig te worden. Afdronk heeft nog frisse zuren in combinatie met gerijpt karakter. Alles bij elkaar een lekkere roestige tawny van een kleine portproducent. Een echt passie product & dat proef je!
https://verboonwines.nl/product/kranemann-tawny-port/

De ruby port wijnen van Kranemann. De geur is intens met tonen van gestoofd zwart fruit, vijgenjam en kruiden. Een zwoele ruby port. De smaak van deze port is wederom warm en vol met tonen van zwarte bes, cacao, krenten en zoete tabak. Een stevige port met veel body en lengte.
https://verboonwines.nl/product/kranemann-ruby-port/

Kranemann Vintage Port 2018

Is een speciale wijn bij Verboon Wines. Een bijzondere port van de ambitieuze wijnmakers: ‘Kranemann”. Deze jongens hebben de ambitie om de beste port ter wereld neer te zetten. Aan de kwaliteit zou het in ieder geval niet liggen! De Kranemann Vintage 2018 scoort 92 punten op WE. Wat deze port zo bijzonder maakt is dat dit de debuutoogst is van Kranemann. Hun allereerste release dus! Er zijn maar 3215 van de Kranemann Vintage 2018 gebotteld.

Kranemann Vintage 2018 - Port wijnen Kranemann Verboon Wines

 

Informatie over de Kranemann Vintage Port 2018:

Het jaar 2018 bood ons een regenachtig voorjaar, gevolgd door een zeer hete en droge zomer, wat de voorwaarden schept voor een lage productie maar uitermate hoge kwaliteit port.

De beste druiven voor Kranemann Vintage Port zijn geoogst op 1 Oktober 2018 in het hart van de Távora-Vallei. De datum bevestigd de lange rijpingsperiode, opzoek naar het ideale rijpingspunt waarbij de druiven onmiddelijk hun volledige potentieel voor vintage tonen. Na vergisting in een open tank rijpt deze port nog eens 18 maanden in een hout vat. De Kranemann Vintage Port heeft aroma’s van wilde bessen en rijp zwart fruit. Waar de tannines aanwezig zijn, een Vintage Port wijnen die jong gedronken kan worden maar het potentieel heeft om tientallen jaren te rijpen op de fles.
https://verboonwines.nl/product/kranemann-vintage-port-2018/

 

Ramos Pinto

Naast de Kraneman selectie hebben wij ook de Ramos Pinto selectie in ons assortiment. Wij kunnen met trots zeggen dat wij maar liefst 6 verschillende soorten Ramos pinto hebben. De porto Tawny, de Porto Ruby, de porto White, de Ruby Reserva collector, de Adriano Tawny Reserva en de Tawny 10 years.

Portugal heeft een zeer lange traditie als het gaat om wijnproductie. 2000 jaar geleden werd hier al wijn gemaakt door onder andere de Romeinen. Tegenwoordig nemen Portugese wijnen een unieke plaats in binnen het mondiale wijnaanbod. Het heeft een eigen karakter door unieke inheemse druivensoorten en oude gebruiken gecombineerd met moderne productiemethodes.

Er is een gematigd zeeklimaat in het noorden met warme zomers en natte winters en een mediterraan klimaat in het zuiden. Portugal staat vooral bekend om de productie van Port, wat oorspronkelijk is ontstaan in een poging om wijnen te conserveren op de lange zeereizen. Het land staat ook bekend om Vinho Verde en andere uitstekende droge Portugese wijnen.

In het hele land wordt wijn verbouwd, maar het grootste gebied is de Douro vallei in het noordoosten van Portugal. Hier wordt veel port verbouwd, maar ook één van de bekendste druiven uit Portugal, Touriga Nacional.

Sinds de oprichting van Ramos Pinto in 1880 is het huis bekend geworden om haar kwalitatief hoogstaande producten en haar innovatieve strategieën. Deze strategieën zijn onder andere gebaseerd op het toepassen van moderne technieken tijdens het productieproces, maar ook op het stijlvol vernieuwen van verpakkingsmaterialen. De promotionele uitingen worden om deze reden ook regelmatig ontwikkeld door internationale kunstenaars. Enkele van deze werken hangen zelfs in het Museum of Mordern Art te New York.

De Ramos Pinto’s

Ramos Pinto Tawny is steenrood tot taankleurig, met topaas kleurig hart. Intense fruitige geur, vijgen en gedroogd blad. De

Ramos Pinto Porto Tawny - port wijnen - verboon wines

eerste impressie is licht en warm, ontwikkelend in een rijke zachtheid. Deze goed gerijpte port heeft een fijne smaakvolle en droge afdronk. Fantastische port.
https://verboonwines.nl/product/ramos-pinto-porto-tawny/

Ramos Pinto Porto Ruby Intens robijnrode kleur. Levendige en intense geur. In de neus zijn fruit zoals zwarte bessen en pruimen waarneembaar, evenals een toets sherry. Tevens sterke aroma´s van fruit karakteristieken

Ramos Pinto Porto Ruby - port wijnen - Verboon Wines

van de druivensoort. Primaire aroma´s met kersen, bramen, pruimen framboos en een lichte hint kaneel. Mondvullende aandronk, jeugdige frisheid, fruit en een aromatische afdronk, waarin fruit overheerst. Veel volume op de smaakpallet wat hij te danken heeft aan zijn jovialiteit en de kwaliteit van het fruit. Achter op de pallet aromatische zuivere aroma´s van de druiven. Een lange en compacte afdronk. Heerlijk als aperitief, bij diverse kaassoorten en bij zoete desserts.
https://verboonwines.nl/product/ramos-pinto-porto-ruby/

Ramos Pinto Port White heeft een goudgele kleur & is een blend van Arinto, Rabigato, Viosinho,

Ramos Pinto Porto White - port wijnen - Verboon Wines

Codega. Het presenteert een aroma dat zowel fijn enintens is. Enigszins complex, voorzien van een mengsel van citroenaroma met een hint van honing en amandel. Sommige harsachtige hints kan worden opgemerkt, samen met een rijke boterachtige smaak op het gehemelte. deze Port wijnen zijn droog in de mond meteen smaak van vers fruit. Als aperitief of als begeleiding bij zachte geitenkaas en meloen.
https://verboonwines.nl/product/ramos-pinto-porto-white/

Ramos Pinto Reserva Collector - Port wijnen - Verboon Wines

De Ramos Pinto Ruby Reserva is levendig rood van kleur met taankleurige schakering. In de neustonen van fruit als zwarte bessen, kersen, druiven en verse rozijnen.Ferme smaak, fruitig en krachtig. Deze heerlijke port wijnen zijn als aperitief, bij diverse kaassoorten en bij zoete desserts.
https://verboonwines.nl/product/ramos-pinto-ruby-reserva-collector/

Ramos Pinto Reserva Tawny is rood met oranje reflecties in uw glas. Een intense geur met tonen van vers

Ramos Pinto Adriano Reserva - port wijnen - Verboon Wines

fruit (kersen en bramen). Het lageren op eikenhouten vaten zorgt voor aroma’s van gedroogd fruit (pruimen) en noten (walnoot) met ondertonen van balsamico. In de smaak is de eerste impressie van vers fruit, als gevolg van de leeftijd van de Port zijn ook wat tonen van peper waarneembaar. Uitstekend in balans met een lange en elegante afdronk.
https://verboonwines.nl/product/ramos-pinto-adriano-tawny-reserva/

Ramos Pinto Quinta de Ervamoira 10 Years in Giftbox - Port wijnen - Verboon Wines

Ramos Pinto Tawny 10 Years is gemaakt van druiven afkomst van Quinta de Ervamoira en heeft een leeftijd van 10 jaar. De kleur is oranje rood met groene tinten. Mooie fruitaroma’s als sinaasappel en abrikoos en pruim, met vanille- en houttonen door het gebruik van oude portwijnvaten. Deze port wijnen zijn zeer complex met een goede structuur in de mond, soepel, vol en fruitig met mooie houttonen. Dit is een zeer goede begeleiding bij een schelp salade met tomaat en ui en desserts gemaakt met gedroogd fruit en noten, sinaasappelmarmelade en eieren.
https://verboonwines.nl/product/ramos-pinto-tawny-10-years/

Extra Info

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken