#46 Wijn bij de Borrel

wijn bij de borrel - verboon wines

Wijn bij de borrel

wijn-met-borrel-plank-verboon-wines
wijn-met-borrel-plank-verboon-wines

Welke Wijn bij de borrel

Wijn bij de borrel is een geweldige combinatie die veel mensen genieten tijdens een informele bijeenkomst met vrienden of

familie. Of het nu gaat om een ​​verjaardagsfeestje, een barbecue, of gewoon een gezellige avond thuis, het kiezen van de juiste wijn kan een geweldige aanvulling zijn op het lekkere hapjes op de borrelplank. In deze tekst zullen we bespreken welke wijnen goed passen bij borrelhapjes en welke soorten borrelplanken er zijn die het beste kunnen worden gecombineerd met verschillende soorten wijn. Wijn bij de borrel kent vele soorten en maten.

Laten we beginnen met het kiezen van de juiste wijn bij de borrel. Over het algemeen zijn lichte en droge wijnen het meest geschikt voor borrelhapjes, omdat ze de smaak van het eten niet overweldigen en een verfrissende en verkwikkende smaak bieden. Rode wijn is niet altijd de beste keuze voor bij de borrel, omdat deze over het algemeen zwaarder en voller is, wat kan botsen met de smaken van de hapjes op de plank.

Een van de meest populaire wijn bij de borrel is een mousserende wijn zoals Champagne of Prosecco. Mousserende wijnen zijn

Bottega Gold -wijn bij de borrel
Bottega Gold -wijn bij de borrel

licht en verfrissend en passen goed bij zoute en hartige hapjes. Een bruisend glas champagne of prosecco gaat bijvoorbeeld goed samen met oesters, gerookte zalm of blini’s met zure room en zalmkaviaar.
Gamet Blanc: https://verboonwines.nl/product/gamet-rive-droit-blanc-de-noirs/
Bottega gold: https://verboonwines.nl/product/bottega-prosecco-gold/

Een andere uitstekende optie voor wijn bij de borrel is een witte wijn. Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of Chardonnay past goed bij lichte, frisse hapjes zoals groenten, salades en lichte kazen. Een Sauvignon Blanc gaat bijvoorbeeld goed samen met frisse salades, geitenkaas, en knapperige groenten zoals komkommer en paprika.
Impio sauvignon: https://verboonwines.nl/product/impio-sauvignon-blanc/
Candoni Pinot Grigio: https://verboonwines.nl/product/candoni-organic-pinot-grigio/

Voor liefhebbers van rode wijn zijn lichtere rode wijnen zoals Pinot Noir een goede optie. Deze wijnen zijn minder zwaar dan

Les Vignerons Pinot Noir - wijn bij de borrel
Les Vignerons Pinot Noir – wijn bij de borrel

volle rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon en Merlot en hebben een fruitige en verfrissende smaak die goed past bij lichte borrelhapjes. Een Pinot Noir kan bijvoorbeeld goed worden gecombineerd met geroosterde groenten, kippenvleugels en charcuterie zoals prosciutto en serranoham.
Les vignerons: https://verboonwines.nl/product/les-vignerons-pinot-noir-grenache-rouge/

Als je op zoek bent naar een zoetere wijn bij de borrel, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Een zoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij pittige hapjes en kan ook goed worden gecombineerd met dessertachtige hapjes zoals fruit, cake en koekjes. Een roséwijn past ook goed bij fruit en andere zoete hapjes.
Angosto Blanco: https://verboonwines.nl/product/angosto-blanco/
Montgras rose: https://verboonwines.nl/product/montgras-early-harvest-rose-do-colchagua-valley/

Verschillende borrelplanken

Nu we hebben besproken welke soorten wijnen het beste passen bij borrelhapjes, is het tijd om te kijken naar de verschillende soorten borrelplanken die het beste kunnen worden gecombineerd met verschillende soorten wijn.

wijn bij de borrel
wijn bij de borrel

Een van de meest populaire soorten borrelplanken is de kaasplank. Hierbij kun je kiezen uit verschillende soorten kaas, waaronder zachte en romige kazen zoals brie en camembert, scherpe kazen zoals cheddar en gouda, en blauwe kazen zoals Roquefort en Gorgonzola. Een kaasplank past goed bij een glas mousserende wijn zoals Champagne of Prosecco, maar ook bij een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichtere rode wijn zoals Pinot Noir zoals eerder benoemd.

Een andere populaire borrelplank is de charcuterieplank. Hierbij worden verschillende soorten vleeswaren geserveerd, zoals prosciutto, salami en chorizo, samen met brood en olijven. Een charcuterieplank past goed bij een glas rode wijn zoals Pinot Noir of Beaujolais, maar kan ook goed worden gecombineerd met een droge witte wijn zoals Chardonnay. Deze combinatie voor wijn bij de borrel is een van de populairste van de borrelplanken zoals eerder benoemd.

Kortom, bij het kiezen van een wijn bij de borrel is het belangrijk om te kiezen voor een lichte en verfrissende wijn die past bij de smaken van de hapjes op de borrelplank. Of je nu kiest voor een mousserende wijn, een droge witte wijn, een lichtere rode wijn of een zoetere wijn, er is altijd wel een wijn die past bij jouw favoriete borrelhapjes. Met de verschillende soorten borrelplanken die beschikbaar zijn, kun je ook verschillende smaken en texturen combineren om de perfecte combinatie te creëren.

Verboon Wines

Als je op zoek bent naar de perfecte wijn bij de borrel, dan hoef je niet verder te zoeken dan Verboon Wines. Verboon Wines is een wijnhandel die een uitgebreide selectie wijnen heeft van over de hele wereld, inclusief verschillende wijnen die perfect passen bij de smaken van borrelhapjes.

Of je nu op zoek bent naar een mousserende wijn voor een kaasplank, een droge witte wijn voor een groenteplank, of een lichtere rode wijn voor een charcuterieplank, Verboon Wines heeft het allemaal. Met hun uitgebreide kennis van wijn en hun passie voor kwaliteit, kunnen zij je helpen bij het kiezen van de perfecte wijn om jouw borrelplank compleet te maken.

Als je op zoek bent naar iets unieks en bijzonders, biedt Verboon Wines ook een selectie van biologische en natuurlijke wijnen die perfect passen bij een gezonde en duurzame levensstijl. En als je hulp nodig hebt bij het samenstellen van jouw perfecte borrelplank, kunnen de experts van Verboon Wines je ook advies geven over welke wijnen het beste passen bij welke hapjes.

Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze wijnen en ontdek de perfecte wijnen voor jouw volgende borrelplank. Proost!

Extra info

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken