#47 Wijn bij dessert

wijn bij dessert - verboon wines

Wijn bij dessert

Wijn bij dessert is een heerlijke afsluiting van de maaltijd. Een goed glas wijn kan de perfecte aanvulling zijn op een heerlijke maaltijd, en dat geldt ook voor het dessert. Maar welke wijn past nu eigenlijk het beste bij welk dessert?

wijn met dessert - verboon wines
wijn met dessert – verboon wines

Over het algemeen geldt dat de wijn bij dessert zoeter moet zijn dan de wijn bij het hoofdgerecht. Het dessert is immers vaak zoet van smaak, en een droge wijn kan dan al snel te wrang of bitter smaken. Maar dat betekent niet dat alle zoete wijnen per definitie goed passen bij elk dessert. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke smaken van het dessert en daar de juiste wijn bij te kiezen.

Soorten dessert

Laten we eens kijken naar een aantal veelvoorkomende desserts en welke wijnen daar het beste bij passen.

Fruitdesserts

Fruitdesserts zijn licht en verfrissend, en passen daarom goed bij een lichte, fruitige wijn. Een mooie optie is bijvoorbeeld een Muscat. Deze witte wijn heeft een zoete en fruitige smaak die goed past bij fruitige desserts zoals een fruittaart, sorbet of fruitsalade. deze combinatie van wijn bij dessert is veel gebruikt en erg geliefd bij wijn liefhebbers.

Een andere optie is een Riesling. Deze witte wijn heeft vaak een zoete smaak, maar ook een frisse en zure ondertoon. Hierdoor past hij goed bij desserts met citrusvruchten, zoals een citroentaart of een sinaasappelsorbet.
Angosto Blanco: https://verboonwines.nl/product/angosto-blanco/

wijn bij dessert - chocolade - verboon wines
wijn bij dessert – chocolade – verboon wines

 

Chocoladedesserts

Chocolade is een geliefd ingrediënt in desserts, maar het kan soms lastig zijn om hier de juiste wijn bij te vinden. Chocolade

heeft namelijk een vrij intense smaak, en vraagt daarom om een wijn die daar tegenop kan boksen.

Een goede optie bij chocoladedesserts is een rode wijn met veel tannine, zoals een Cabernet Sauvignon. De tannine in de wijn helpen om de smaak van de chocolade in balans te brengen. Daarnaast kunnen deze wijnen ook goed samengaan met chocoladedesserts die wat meer kruidigheid hebben, zoals een chocoladetaart met chili.
Montgras de vine: https://verboonwines.nl/product/montgras-de-vine-cabernet-sauvignon/

Een andere optie voor wijn bij dessert is een zoete rode wijn, zoals een Port. Deze wijn heeft vaak een rijke, volle smaak die goed past bij desserts met pure chocolade.
Kraneman ruby en tawny:
https://verboonwines.nl/product/kranemann-ruby-port/
https://verboonwines.nl/product/kranemann-tawny-port/Soldadito Marinero Spanje Moscatel Valencia 1

Kaasplankje

Een kaasplankje is een heerlijke afsluiting van een maaltijd en perfect voor een wijn bij dessert, en vraagt om een wijn die goed past bij de verschillende soorten kazen. Over het algemeen geldt dat een zoete wijn goed samengaat met sterke kazen, terwijl een drogere wijn beter past bij zachtere kazen.

Een goede optie voor een kaasplankje is bijvoorbeeld een zoete witte wijn. De witte wijn is zoet en heeft een rijke smaak die goed samengaat met blauwe kazen zoals Roquefort of Stilton.
Soldadito Moscatel: https://verboonwines.nl/product/soldadito-marinero-moscatel/

Daarnaast kan een rode wijn uit de Bourgogne streek ook goed samengaan met zachtere kazen zoals Brie of Camembert. Deze wijnen hebben over het algemeen een zachtere smaak en minder tannine dan wijnen uit Bordeaux, waardoor ze beter passen bij de mildere smaken van de kazen.

Tot slot is het belangrijk om bij het kiezen van de wijn bij het dessert ook te kijken naar persoonlijke voorkeur en de gelegenheid. Wil je bijvoorbeeld een feestelijke afsluiting van de maaltijd, dan kan een mousserende wijn zoals Champagne of Prosecco een goede keuze zijn. Of misschien wil je juist een dessertwijn serveren die perfect past bij het specifieke dessert dat je hebt gemaakt.
Gamet extra brut: https://verboonwines.nl/product/gamet-caracteres-extra-brut/
Bottega spumante brut: https://verboonwines.nl/product/bottega-millesimato-spumante-brut-prosecco/

Kortom, er zijn veel verschillende opties als het gaat om wijn bij dessert. Door te kijken naar de smaken van het dessert en te experimenteren met verschillende wijnen, kun je uiteindelijk de perfecte combinatie vinden die zorgt voor een heerlijke afsluiting van de maaltijd.

 

Verboon Wines

Wijnhandel Verboon Wines is een uitstekende plek om wijn bij dessert te vinden. Het assortiment van Verboon Wines omvat een breed scala aan wijnen, zowel zoet als droog, en er is voor elk dessert wel een passende wijn te vinden.

Of je nu op zoek bent naar een frisse witte wijn die goed past bij een fruitsalade, een volle rode wijn die de intense smaak van chocolade in balans brengt, of een zoete dessertwijn die perfect samengaat met een kaasplankje, bij Verboon Wines vind je het allemaal.

Het team van Verboon Wines bestaat uit ervaren wijnexperts die je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Of je nu op zoek bent naar een klassieke wijn of juist iets nieuws wilt proberen, zij hebben de kennis en ervaring om je te adviseren.

Daarnaast biedt Verboon Wines ook een uitstekende service en snelle levering. Je kunt eenvoudig online bestellen en je wijn wordt snel en veilig bij je thuisbezorgd. perfect voor de wijn bij dessert.

Kortom, als je op zoek bent naar wijnen die lekker zijn bij dessert, is Verboon Wines een uitstekende keuze. Met een uitgebreid assortiment, deskundig advies en een uitstekende service vind je hier gegarandeerd de perfecte wijn om je maaltijd op een heerlijke manier af te sluiten.

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

 

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken