#49 Bottega

Bottega Stella Millesimato Brut - verboon wines

Wijnhuis Bottega

Wijnhuis Bottega is een Italiaans bedrijf dat bekend staat om zijn prachtige wijnen en sprankelende prosecco’s. Het bedrijf werd opgericht in 1977 door Aldo Bottega, die zich richtte op het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen en likeuren.

Dit wijnhuis is een van de bekendste wijnproducenten in Italië en biedt een breed scala aan mousserende wijnen en Prosecco’s. Hun producten zijn populair over de hele wereld vanwege de verfijnde smaken en de elegante flessen waarin ze worden geleverd. Bij Verboon Wines zijn we er trots op dat we deze fantastische wijnen aan onze klanten kunnen aanbieden.

Bottega Prosecco Gold Piccolo

Bottega Gold Piccolo - Prosecco - Italië
Bottega Gold Piccolo – Prosecco – Italië

Een van de meest populaire producten van Wijnhuis Bottega is de Prosecco Gold Piccolo. Deze elegante fles is gevuld met een mousserende wijn die gemaakt is van de glera-druif, die voornamelijk groeit in de regio Veneto in Noord-Italië. De Prosecco Gold Piccolo heeft een verfijnde smaak met tonen van perzik, appel en bloemen, en heeft een mooie gouden kleur.
https://verboonwines.nl/product/bottega-prosecco-gold-piccolo/

Bottega Prosecco Rose Piccolo

Bottega Rosé Gold Piccolo - Prosecco - Italië
Bottega Rosé Gold Piccolo – Prosecco – Italië

Een andere heerlijke optie is de Prosecco Rose Piccolo, een mousserende rosé wijn met een frisse en fruitige smaak. Deze wijn heeft een aangename bubbel en is gemaakt van de glera-druif, aangevuld met een kleine hoeveelheid pinot noir.
https://verboonwines.nl/product/bottega-rose-gold-piccolo/

De Prosecco Gold en Bottega Prosecco Rose

Bottega Gold - verboon wines
Bottega Gold – verboon wines

De Prosecco Gold en Prosecco Rose zijn beide uitstekende keuzes voor wie op zoek is naar een mousserende wijn van hoge kwaliteit. De Prosecco Gold heeft een delicate en complexe smaak met tonen van bloemen en fruit, terwijl de Prosecco Rose een verleidelijke mix is van fruitige en bloemige aroma’s, gecombineerd met een subtiele hint van kruiden.
https://verboonwines.nl/product/bottega-rose-gold/
https://verboonwines.nl/product/bottega-prosecco-gold/

Moscato

Bottega Spumante wijn is gemaakt met behulp van zeer gewaardeerde Moscato druiven van de Colli Euganei, een traditioneel

Bottega Moscato Il Vino Dell Amore
Bottega Moscato Il Vino Dell Amore

sterk wijnbouwgebied in de regio Veneto. Een gebied met veel rozen en wanneer de rozen bloeien, dragen de bijen hun subtiele parfum naar de nabijgelegen wijngaarden. Een kenmerk van de wijn is dan ook de onmiskenbare hint van rozen, die beelden oproept van de bloemblaadjes (petalo) zoals afgebeeld op het etiket.

Wijnbereiding vindt plaats na een korte fermentatieperiode zodat de frisheid en specifieke geur van de druiven wordt behouden. Het lage alcoholpercentage van 6% wordt bereikt door het persen van zeer rijpe druiven en door middel van het mousserend maken van de wijn onder lage druk. Hierdoor verkrijgt de wijn zijn voortreffelijke en zoete smaak.
https://verboonwines.nl/product/bottega-moscato-il-vino-dell-amore-in-giftbox/

De Stella Millesimato Brut

Bottega Stella Millesimato Brut - Verboon Wines
Bottega Stella Millesimato Brut – Verboon Wines

Bottega Stella Millesimato Brut is een droge mousserende wijn met een grote persoonlijkheid, geïnspireerd op de sterrenhemel. De lucht, die oneindigheid oproept en diepte omsluit, heeft altijd de geschiedenis van de mens vergezeld. De fles reproduceert een sterrenbeeld op het oppervlak en de blauwe achtergrond markeert de sterren zoals de Poolster en het Zuiderkruis, die prachtig schijnen, dankzij de LED-lamp aan de onderkant van de fles en kan worden geactiveerd door een simpele schakelaar.

Deze speciale cuvée wordt verkregen van Pinot Noir, Chardonnay en Glera druiven. De druiven zijn afkomstig uit Lombardije en Veneto. Op de rechteroever van de rivier de Po strekt zich een land uit met zacht glooiende heuvels die worden gekenmerkt door hoge temperaturen en een sedimentaire grond met mergel, wat uitermate gunstig is voor de teelt van Pinot Noir. De Chardonnay en Glera druiven worden verbouwd in de regio Veneto. Dit gebied bevordert het behoud van een goede zuurgraad en aromatische kenmerken optimaal dankzij het milde klimaat, een goede blootstelling aan de zon en drainerende kalkhoudende kleiachtige bodems.
https://verboonwines.nl/product/bottega-stella-millesimato-brut/

Millesimato Spumante Brut Prosecco

Bottega Millesimato Spumante Brut - verboon wines
Bottega Millesimato Spumante Brut – verboon wines

Bottega Brut Millesimato is een charmante mousserende wijn, verkregen dankzij een specifieke oenologische techniek waarmee mooie bubbels en perlage wordt gecreëerd. Dankzij de bubbels, die de smaakpupillen en smaakbeleving stimuleren, zijn mousserende wijnen veelzijdige en gemakkelijk te combineren.

Deze wijn is een blend van verschillende druiven, waaronder Glera, Chardonnay en Pinot Nero, afkomstig uit wijngaarden met een mild klimaat, gunstige ligging en drainerende kalkhoudende kleigronden.

De kleur is helder geel en de wijn heeft een fijne, persistente perlage. Het bouquet is fruitig met tonen van appel en perzik, maar ook elegant floraal met tonen van acacia. De smaak is droog, levendig, fris, zacht en sappig met een mooi gebalanceerde zuurgraad.
https://verboonwines.nl/product/bottega-millesimato-spumante-brut-prosecco/

Verboon Wines

Bij Verboon Wines werken wij met plezier en passie en verkopen de allerbeste wijnen uit de hele wereld. Verboon Wines kan met trots zeggen dat wij een uitgebreide selectie hebben van de beste wijnen, waaronder de producten dit  prachtige wijnhuis.

Onze klanten kunnen bij ons terecht voor de beste service en advies. We werken nauw samen met onze klanten om de perfecte wijn voor elke gelegenheid te vinden, of het nu gaat om een romantisch diner voor twee of een groot feest. We zijn toegewijd aan het verstrekken van uitstekende kwaliteit wijnen en de beste service aan onze klanten.

Bij Verboon Wines begrijpen we de passie die mensen hebben voor wijn, en we zijn er trots op dat we de beste wijnen van over de hele wereld kunnen aanbieden. We zijn blij dat we de fantastische wijnen van Wijnhuis Bottega aan onze klanten kunnen aanbieden en we kijken ernaar uit om u te helpen bij het vinden van de perfecte wijn voor elke gelegenheid. Bekijk de site bij Verboon Wines en ontdek onze uitgebreide collectie wijnen, waaronder de prachtige wijnen van dit Wijnhuis!

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken