#48 Wijn bij pasta pesto

Timo Vermentino - Verboon Wines - Wijn bij pasta pesto

Wijn bij pasta pesto

Wijn bij pasta pesto is een klassieke combinatie die veel mensen genieten tijdens het eten. Pasta pesto is een eenvoudig

gerecht gemaakt van pasta, basilicumpesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Het is een lichte,

WVDM Maart 2023 2 Hartenberg Chardonnay scaled 1

smaakvolle en gemakkelijk te maken maaltijd die zich goed leent voor een informeel diner of een snelle lunch. Graag vertellen wij meer over wijn bij pasta pesto.

Bij het kiezen van een wijn bij pasta pesto, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. In deze tekst zullen we ingaan op deze factoren en u helpen de perfecte wijn te kiezen om te combineren met uw pasta pesto.

Over de smaak van Pasta Pesto

Pasta pesto is een gerecht met een milde smaak en een lichte textuur. De basilicumpesto brengt een frisse en kruidige smaak naar het gerecht en de Parmezaanse kaas voegt een licht zoutige smaak toe. De textuur van de pasta is zacht en glad, terwijl de pijnboompitten een lichte crunch toevoegen.

Bij het selecteren van een wijn bij pasta pesto, moet men rekening houden met de smaken van het gerecht en een wijn selecteren die deze smaken aanvult en niet overheerst.

Kies voor witte wijnen

Impio Chardonnay - Verboon Wines - wijn bij pasta pesto
Impio Chardonnay – Verboon Wines – wijn bij pasta pesto

Witte wijnen zijn de beste keuze om te serveren als je praat over wijn bij pasta pesto. Lichtere, droge witte wijnen zoals Sauvignon Blanc en Vermentino passen perfect bij de lichte en frisse smaken van pasta pesto. Deze wijnen hebben vaak tonen van citrus en groene appel die goed passen bij de kruidige smaak van de basilicumpesto.
Impio Sauvignon: https://verboonwines.nl/product/impio-sauvignon-blanc/
Timo Vermentino: https://verboonwines.nl/product/timo-vermentino/

Een andere witte wijn die goed past bij pasta pesto is Chardonnay. Deze wijn heeft een vollere body en smaken van vanille en boter die goed passen bij de romige textuur van pasta pesto.
Hartenberg Chardonnay: https://verboonwines.nl/product/hartenberg-estate-chardonnay-2018/

Vermijd rode wijnen

Hoewel sommige rode wijnen goed passen bij pastagerechten, zijn ze geen goede keuze om te serveren als je wijn bij pasta pesto wilt. Rode wijnen hebben vaak zwaardere tannine en smaken die de lichte smaak van pasta pesto kunnen overheersen. Bovendien hebben rode wijnen vaak smaken van rood fruit en specerijen die niet goed passen bij de kruidige smaak van de basilicumpesto.

Experimenteer met mousserende wijnen

Mousserende wijnen zijn een andere optie om te overwegen bij het selecteren van een wijn bij pasta pesto. Prosecco en andere mousserende wijnen hebben vaak tonen van groene appel en citrus die goed passen bij de smaken van pasta pesto. Deze wijnen hebben ook de lichte textuur en frisse smaak die het gerecht complementeren. voor de ideale Italiaanse avond heeft Verboon Wines de perfecte mousserende wijn voor u.
Bottega Prosecco: https://verboonwines.nl/product/bottega-prosecco-gold/

 

Ga voor lichtere, fruitige rode wijnen als u rode wijn wilt serveren

Les Vignerons Pinot Noir - wijn bij pasta pesto
Les Vignerons Pinot Noir – wijn bij pasta pesto

Als u per se rode wijn bij pasta pesto wilt, kies dan voor een lichtere, fruitige rode wijn. Een rode wijn zoals Pinot Noir kan goed passen bij pasta pesto vanwege zijn lichte body en fruitige smaken van rode bessen en kersen die niet overheersend zijn en de smaken van het gerecht aanvullen in plaats van te domineren.
Les Vignerons Pinot Noir: https://verboonwines.nl/product/les-vignerons-pinot-noir-grenache-rouge/

Echter, het blijft belangrijk om te onthouden dat witte wijnen de betere keuze zijn voor het serveren bij pasta pesto. De lichte, frisse en kruidige smaken van het gerecht worden beter gecomplementeerd door witte wijnen die dezelfde kenmerken hebben.

Overweeg de regio van de wijn

Een andere factor om te overwegen bij het selecteren van een wijn bij pasta pesto is de regio waar de wijn vandaan komt. Italiaanse wijnen, zoals een Vermentino of een Pinot Grigio, passen goed bij pasta pesto omdat ze afkomstig zijn uit dezelfde regio als het gerecht zelf.

Overweeg uw persoonlijke voorkeur

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen persoonlijke voorkeur bij het kiezen van een wijn bij pasta pesto. Als u een voorkeur heeft voor een bepaald type wijn, zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc, dan moet u zich niet verplicht voelen om af te wijken van uw voorkeur alleen omdat het niet traditioneel is bij pasta pesto.

Conclusie

Pasta pesto is een eenvoudig, smaakvol gerecht dat goed te combineren is met een scala aan wijnen. Witte wijnen zoals Sauvignon Blanc, Pinot Grigio en Vermentino zijn de beste keuzes vanwege hun lichte, frisse en kruidige smaken die het gerecht complementeren. Als u toch rode wijn wilt serveren, kies dan voor een lichtere, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de regio van de wijn en uw persoonlijke voorkeur bij het maken van uw keuze. Met deze tips kunt u de perfecte wijn kiezen om te serveren bij uw volgende pasta pesto-maaltijd en genieten van een smakelijke combinatie.

 

Verboon Wines

Bij Verboon Wines begrijpen we als geen ander dat de juiste wijn kan bijdragen aan de smaakbeleving van een gerecht. Daarom zijn we trots om te kunnen zeggen dat we de perfecte wijnen hebben voor bij pasta pesto.

Onze selectie van witte wijnen zoals de Vermentino, Sauvignon enz. passen perfect bij de lichte, frisse en kruidige smaken van pasta pesto.

Maar ook voor degenen die liever rode wijn drinken, hebben we opties die goed passen bij pasta pesto. De lichtere, fruitige smaken van onze Pinot Noir past goed bij het gerecht zonder te overheersen.

Als u op zoek bent naar de perfecte wijn bij pasta pesto-maaltijd, dan bent u bij Verboon Wines aan het juiste adres. Wij bieden niet alleen de beste wijnen, maar ook deskundig advies om ervoor te zorgen dat u de perfecte wijnkeuze maakt. Bekijk onze website voor ons assortiment wijnen en laat ons u helpen de perfecte wijn te vinden voor uw volgende pasta pesto-maaltijd.

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:
telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken