#62 Try January

Try January - Verboon wines - Dry January - witte wijn - wijnbar berkel - Wine Bar Berkel

Try January

Welkom bij Verboon Wines, de wijnbar in het hart van Berkel en Rodenrijs waar we deze maand een frisse draai geven aan de traditionele Dry January. Terwijl velen kiezen voor een maand zonder alcohol, dagen wij je uit om mee te doen met Try January, waar we de schijnwerpers richten op de diverse en verleidelijke wereld van wijn.

Een Nieuw Begin: Try January

Dry January is misschien wel populair, maar waarom zouden we de maand niet vieren met een positievere benadering? Try January is ons antwoord op de behoefte aan vernieuwing en ontdekking. Deze maand nodigen we je uit om nieuwe wijnen te proberen, je smaakpapillen te verwennen en te genieten van de prachtige variëteiten die de wijnwereld te bieden heeft.

Rosé: Zacht, Verfrissend en Verleidelijk

Laten we beginnen met onze selectie roséwijnen, perfect voor diegenen die een lichte en verfrissende ervaring zoeken. De ‘Miss

Try Janaury - Miss anais
Try Janaury – Miss anais

Anais Rose’ Miss Anaïs is een range wijnen afkomstig uit de Pay’s D’Oc (Languedoc-Roussillon) in Zuid-Frankrijk. Languedoc-Roussillon is de grootste wijnproducerende regio ter wereld en is verantwoordelijk voor meer dan één derde van de Franse wijnproductie. In het verleden werden hier goedkope tafelwijnen geproduceerd, maar tegenwoordig verrast deze regio met hogere kwaliteit en verrassende wijnen. De wijnen van Miss Anaïs zijn gebotteld in een opmerkelijk mooie fles en de witte- en rosé wijnen zijn afgesloten met een handige Vino-Lok. Alle wijnen worden gemaakt van druivenstokken aangeplant op krijtachtige kleigronden en worden gevinifieerd volgens de traditionele methoden uit de Pays d’Oc. De Rosé is fruitig en heeft bloemige aroma’s in de neus. Elegant en mooi rond met frisse tonen van bloemen, grapefruit, bessen en kersen. Een echte aanrader voor Try January ! Bekijk ook de Witte & de Rode van het zelfde wijnhuis!
https://www.verboonwines.nl/product/miss-anais-rose-gris/

Een andere rosé die je niet mag missen is de ‘Marie Christine Rose’. De Marie Christine Rosé 2o22 is een intrigerende, uiterst

Try January - marie Christine Rose
Try January – marie Christine Rose

subtiel gekleurde wijn; een op-en-top en authentieke Provence rosé, 100% afkomstig van het Château de l’Aumérade en natuurlijk een Cru Classé. De Marie Christine Rosé 2022 heeft een zeer eigentijdse uitmonstering, al even verleidelijk als de wijn zelf, die de elegantie van de Provence optimaal tot uitdrukking brengt. De wijn heeft een prachtige oranje roze kleur. De geur is subtiel, met volop aroma’s van kleine rode vruchtjes en een zekere kruidigheid. De smaak is fris fruitig met een volle, kruidige en sappige, romige afdronk. De wijn is heerlijk bij vis, vlees, kazen, desserts met fruit.
https://www.verboonwines.nl/product/marie-christine-rose-2022/

Rood: Vol Karakter en Diepgaande Aroma’s

Try January - Zensa
Try January – Zensa

Voor de liefhebbers van rode wijn presenteren we deze maand voor Try January  twee unieke en karaktervolle opties. Onze best verkochte wijn de ‘Zensa Primitivo’ ZENSA wordt uitgesproken als Senza, de Italiaanse definitie van “zonder doen” geen chemicaliën, geen pesticiden. Alleen al het goede wat moeder natuur te bieden heeft. Een serie heerlijke wijnen gemaakt van uitsluitend biologisch geteelde druiven.  De Primitivo druiven gedijen op volledig organische wijngaarden in de Salento regio in het zuiden van Puglia. De wijnstokken zijn aangeplant volgens het Guyot training system, Dit systeem komt uit Frankrijk en heeft in de 19de eeuw Italië bereikt. Een eeuwenoud systeem waarbij de wijnstokken en de vegetatie worden ondersteund door lange stokken met kabels. Dit systeem maakt het snoeien gemakkelijker en doordat de vegetatie en de trossen verder van de bodem groeien (naar boven) haalt dit de suikerconcentratie naar beneden, omdat de wortels langer nodig hebben om warmte af te geven. De aciditeit (zuurgraad) gaat hierdoor iets omhoog. De stokken zijn 20 tot 35 jaar oud. Alle druiven worden rond eind augustus met de hand geplukt. 30% van de wijn rijpt 12 maanden op Amerikaans eiken. een perfecte wijn om te proberen bij Try January
https://www.verboonwines.nl/product/zensa-primitivo-puglia-igp-bio-2022/

Een andere rode parel die we aanbevelen is de ‘Sartori Valpolicella Ripasso’. De Sartori Valpolicella Ripasso 2020 is

Try January - Ripasso
Try January – Ripasso

afkomstig uit de heuvels ten noorden van Verona. Het gebied kent een bijzonder beschut klimaat, met een heel lang, stabiel najaar dankzij de nabijheid van het Gardameer, het grootste zoetwaterreservoir van West-Europa, terwijl het, aan de voet van de Monte Lessini, wordt beschut tegen koude wind vanuit het noorden. De wijnstokken groeien op een mergelbodem. Reeds in de wijngaard wordt een selectie gemaakt van de beste druiventrossen. Na een zachte kneuzing volgt een periode van koude schilwekingvan 8-10 dagen. Daarna volgt de normale vergisting. In februari vindt dan de unieke twee vergisting plaats, op de schilletjes van de beroemde Amarone-wijn. Op die manier krijgt de jonge wijn niet alleen meer structuur, het verleent de wijn ook iets van de intrigerende aroma’s van het ingedroogde fruit van een Amarone. Daarna rijpt de wijn nog 18-24 maanden in middelgrote en grote eikenhouten vaten. Na botteling rijpt hij nog tenminste 6 maanden verder op fles.

De Sartori Valpolicella Ripasso 2020 is robijnrood met een granaatrood weerschijn. De neus biedt intense, lang doorzettende aroma’s. De smaak is krachtig, vol en droog, met een fluwelen textuur; in de mond ontwikkelen zich prachtige aroma’s van zwarte kersen en gedroogd fruit die de wijn een verrukkelijke afdronk verlenen.
https://www.verboonwines.nl/product/sartori-valpolicella-ripasso/

Wit: Fris, Levendig en Elegant

Try January - Chablis
Try January – Chablis

Voor de liefhebbers van witte wijn hebben we tijdens Try January twee uitzonderlijke opties om te verkennen. Onze ‘Domaine des Marroniers Chablis’ Bij de Domaine des Marronniers Chablis 2022 staan de wijnstokken op een ondergrond van Kimmeridge (fossielen van oesters) in het hart van het historische productiegebied van Chablis. Beide vergistingen vinden onder strenge temperatuurcontrole plaats met wilde gisten. De rijping is op roestvrijstalen tanks. De wijn wordt zo weinig mogelijk verplaatst om de expressie van het terroir zoveel mogelijk te behouden. Het totale wijnmaakproces duurt minimaal 8 maanden. De wijn heeft een mooie gouden kleur met een groen/zilveren zweem. De eerste aroma’s hebben duidelijk een mineraal karakter: kalk en oesterschelpen. De tweede aroma impressie is, nectarines en limoenen. In de mond herkent u knisperfrisse tonen met een mooie afronding en lange afdronk. De Domaine des Marronniers Chablis 2022 2022 gaat goed samen met zeevruchten, vis, wit vlees, geitenkaas.
https://www.verboonwines.nl/product/domaine-des-marronniers-chablis-2022/

Een andere aanrader is de ‘Aradon Rioja Wit’. De Aradon Rioja is een witte wijn uit de Rioja streek uit Spanje dus. Deze wijnen

Try January - Aradon Wit
Try January – Aradon Wit

hebben veel potentieel! Aradon Rioja wit is een blend tussen Viura & Garnacha Blanca. Normaal leent dit soort druiven zich namelijk goed voor het maken van krachtige witte wijnen. Een late oogst, houtrijping en vervolgens nog (enkele jaren) rijping op fles is het handelsmerk van de regio. Deze Aradón heeft die potentie, maar dankzij een relatief vroege oogst en rijping op RVS drink je deze wijn het liefst jong. De frisheid combineert goed met het zachte fruit van de Garnacha Blanca (denk aan perzik en ananas maar vooral tonen van peer). De witte Aradon Rioja is een vriendelijke witte Rioja die je nieuwsgierig maakt naar een echte krachtpatser uit deze regio.

Try January - Impio Verdejo
Try January – Impio Verdejo

Nog een een andere aanrader is de ‘Impio Verdejo’ Impio Verdejo heeft kenmerken zoals licht & citrus. Een vino de mesa zoals de Spanjaard zegt: Een wijn voor de tafel. Verdejo wijnen zijn niet snel saai en wanneer die goed gemaakt is doe je er heel veel mensen een plezier mee! Een wijn voor iedereen en dus voor op de tafel! Het grootste verschil met de Verdejo van Bodegas Otero is dat de druiven van deze Impío Verdejo uit een warmer klimaat komen. Dat maakt de zuren in deze wijn vriendelijker zonder de kenmerkende Verdejo smaak te verliezen. Impío Verdejo is goed te combineren met: Varkensvlees, Schelpdier of Gezouten Vlees. een goede wijn Try January
https://www.verboonwines.nl/product/impio-verdejo/

Ervaar de Wereld van Verboon Wines

Try January bij Verboon Wines is niet alleen een uitnodiging om nieuwe wijnen te ontdekken, maar ook om te genieten van de warme ambiance van onze wijnbar. Ons deskundige personeel staat klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte wijn voor jouw smaakvoorkeuren en de gelegenheid.

Dus, waar wacht je nog op? Verwen jezelf deze Try January en ontdek de rijke wereld van Verboon Wines. Sluit je aan bij ons in de viering van smaak, traditie en vernieuwing, want hier bij Verboon geloven we dat het leven te kort is om geen goede wijn te drinken. Proost op Try January en de ontdekking van nieuwe smaakavonturen!

Extra Info

Wilt u nog meer foto’s zien? neem gerust een kijkje op onze socials:
Instagram:  https://www.instagram.com/verboonwines/
Facebook:  https://www.facebook.com/verboonwines/

Mocht u meer informatie willen over onze wijnen neem gerust een kijkje bij ons assortiment:
https://www.verboonwines.nl

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen voor wijnproeverij in onze wijnbar kunt u altijd bellen, smsen of mailen naar:

telefoon: 06 53 31 85 98
Email: Info@verboonwines.nl

Zoeken